Haberler

Kesk'in 4+4+4 Eylemi Sürüyor

Güncelleme:

4+4+4 eğitim modelini protesto etmek için yurdun çeşitli illerinden gelerek Ankara'da toplanan KESK üyelerinin eylemi sürüyor.

4+4+4 eğitim modeli ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı protesto etmek için yurdun çeşitli illerinden gelerek Ankara'da toplanan KESK üyelerinin eylemi sürüyor.

Sabah saatlerinden bu yana eylemlerini sürdüren GMK Bulvarı'ndaki KESK üyelerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve bazı CHP milletvekilleri ziyaret etti.

Tekin, bütün engellemelere rağmen KESK üyelerinin Ankara'ya gelmeyi başardığını ifade ederek, "Bizler parlamentoda bu kadar mücadelemize rağmen bunu başaramayıp siz bunu sokakta başardığınız için sizleri yürekten kutluyorum" dedi.

Türkiye'nin bütün sorunlarıyla mücadelede CHP olarak KESK üyelerinin yanında olacaklarını dile getiren Tekin, "Sıkıyönetim yaşıyoruz. Ama hep beraber bunu aşacağız" diye konuştu.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de eyleme katılmak üzere yurdun çeşitli illerinden Ankara'ya gelmek isteyen sendika üyelerinin İçişleri Bakanı'nın talimatıyla engellendiğini savunurken şu anda bütün illerde seyahat özgürlüğüne yönelik engellemenin sürdüğünü iddia etti. Eylemcilerin GMK Bulvarı'ndaki bekleyişleri sürüyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Gürsel Tekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title