Haberler

Kentsel Dönüşüm Proje Çalışmaları

Erzincan Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Başlattığı Çalışmalar Devam Ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Hedeflerinin Çağdaş, Yeni ve Modern Bir Erzincan Olduğunu Söyledi.

Erzincan Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlattığı çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, hedeflerinin çağdaş, yeni ve modern bir Erzincan olduğunu söyledi.

Çarşı Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin geçtiğimiz yıl tamamlanarak yeni haliyle Erzincan halkının hizmetine sunulduğunu vurgulayan Başkan Buyruk," Geri kalan Kızılay,Taksim ve Hocabey mahallelerinin ıslahı içinde merkezi idare ve yerelde belediyemiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Toplam alanın yarısına tekabül eden kısım yeşil alan olarak düşünülmektedir. Bu yeşil alanlar 26 bin metrekarelik büyük bir park, 13 Şubat Caddesi boyunca 50 metre genişliğinde bir yeşil bant ve yapılar arasında da büyük yeşil alanlar şeklinde düşünülmektedir. Çarşı mahallesinde 180 bin metrekare ye 880 konut inşa edilirken, burada ise 358 bin metrekarelik alana bin 32 adet konut yapılacak. Bu alanda 3 çeşit konut inşa edilmesi planlanıyor. 110 metrekare,130 metrekare ve 250 metrekarelik daireler inşa edilecek. 110 ve 130 metrekarelik dairelerin sayısı 870, 250 metrekarelik dairelerin sayısı da 162 adet. 110 ve 130 metrekarelik konutlar 10 yıl vadeli, 250 metrekarelik konutlar ise 8 yıl vadeli olarak satışa sunulacak. Yeni kurulacak Taksim, Kızılay ve Hocabey mahallelerinde bir ilköğretim oklu inşaatı devam etmekte olup bu muhitte 15 bin metrekarelik bir alana TOKİ tarafından Anadolu Lisesi, Cami, Sosyal tesisler ev alışveriş merkezi yapılacak"dedi.

(BA-İRT-Y)

30.09.2007 13:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title