Haberler

Kazanamayacaksan Gitme Hamza!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya'ya Nasihat: "Olimpiyat Şampiyonu Olacaksan Pekin'e Git."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya’ya nasihat: "Olimpiyat şampiyonu olacaksan Pekin’e git."

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’dan, AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya’ya olimpiyat nasihati... Boynundan geçirdiği operasyondan sonra minderlere yeniden dönüş hazırlığı yapan ve güreşçi milletvekili kimliği ile Pekin Olimpiyatları’nda son kez mayo giymeyi hedefleyen Yerlikaya’dan son sağlık durumunu öğrenen Başbakan Erdoğan, "Kendini nasıl hissediyorsun. Olimpiyatlarda güreşmeyi düşünüyor musun?" diye sordu. Milletvekili Yerlikaya, parti genel başkanına "Şu anda tedavim sürüyor. En büyük dileğim, milletvekili olarak olimpiyat şampiyonu olmak" diye konuştu.

Gümüş ya da bronz olmaz

Başbakan Erdoğan da Yerlikaya’ya, "Hamza sen ’ilk’lerin adamısın. Faal sporculuğunun yanı sıra birde siyasi kimliğin var. Sorumlulukların daha da arttı. Mindere ağır bir sakatlık sonucu yeniden döndüğünde tüm gözler senin üzerinde olacak. Olimpiyat şampiyonu olarak tarih yazıp minderlere veda etmeni çok arzuluyorum. Şayet Olimpiyat şampiyonu olabileceksen Pekin’e git. Senden ulus olarak olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz. Gümüş ya da bronz madalya ile döneceksen sana olimpiyatlara katılma derim" dedi. Hamza ise, Başbakanın bu sözleri üzerine, "Ben de sizinle aynı görüşteyim. Şu anda tam olarak iyileşmiş değilim. Olimpiyatlara kadar kendimi deneyeceğim. Ülkeme bir olimpiyat altını getireceğime inandığım an mindere çıkacağım" karşılığını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title