Haberler

Kayseri Müslümanların Yüzde 35'i Mülteci Konumunda

Uluslararası Hukukçular Birliği'nin (UHUB) düzenlediği "Sığınmacılara Yardım Konusunda Devletlerin ve Uluslararası Teşkilatların Sorumlulukları-İslam Dünyasının Kanayan Bölgelerinde Son Durum" konulu konferans Kayseri'de yapıldı.

Uluslararası Hukukçular Birliği'nin (UHUB) düzenlediği "Sığınmacılara Yardım Konusunda Devletlerin ve Uluslararası Teşkilatların Sorumlulukları-İslam Dünyasının Kanayan Bölgelerinde Son Durum" konulu konferans Kayseri'de yapıldı. Konferansta, Müslümanların yüzde 35'inin mülteci konumunda hayatlarını sürdürdükleri bildirildi.

Melikgazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Ortadoğu ve Arap coğrafyasından 33 ülkeden, UHUB üyeleri, siyasetçiler ve bilim adamları katıldı. Toplantının açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, ??Biz bu toplantıyı, dünyada algılarla gerçeklerin ayrı yerlerde olduğu bir zamanda, Alaska'da fok balıklarına verilen değerin, öldürülen, katledilen insanlara değer verilmediği bir ortamda, dünyanın farklı yerlerinde Myanmar'da, Somali'de, Filistin'de, Suriye'de kadınların, kızların, yaşlıların katledildiği, parayla insani değerlerin ayrı yerlerde olduğu bir ortamda gerçekleştiriyoruz. Hemen yanı başımızda, sadece İslami değil, insani değerlerin de kaybedildiği bir ortamda böyle bir toplantı yapıyoruz" dedi.

Bütün bunlara rağmen doğruyu yapmaktan hiçbir zaman imtina etmeyeceklerini vurgulayan Yıldız, " Yalnızca iltica eden Suriyeli kardeşlerimize hastanelerimizde 23 milyon polikliniğin, 800 bin ameliyatın yapıldığı, 510 bin öğrencinin okullarda eğitim gördüğü bir ortam oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda ortaya koyduğu irade, çok fazla tartışıldı. Çünkü yapılan yardım, tek seferde o yıl içinde ülkelerin gayri safi milli hasılalara göre, dünyada birinci sırada yapılan yardımdır. Bu yaklaşık binde 37'lik bir orana tekabül ediyor. Yapılan yardım, yalnızca 1 yıl içinde 3,2 milyar doları buluyor. Mülteci kardeşlerimize, içinde Müslüman olan var, olmayan var.Toplam yapılan yardımın miktarı, 25 milyar dolar civarındadır?? diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Fatma Benli de, bu kadar ciddi sorunlara neden olan Suriyeli mülteciler konusunun, Türkiye, Ürdün, Yemen gibi birkaç ülkenin üzerine bırakıldığını kaydetti. Benli, şunları söyledi:

"İnsan hakları konusunda çok ciddi söylemleri bulunan ve kendini uygar olarak tanımlayan batı ise, mülteciler konusunda üzerine düşen görevleri yerine getirmiyor. Öyle ki içinde küçücük bebeklerin bulunduğu gemileri batırmaktan çekinmedi. Binlerle ifade edilebilecek sayıda yani Türkiye'ye göre çok az sayıda mülteci alımında bile çok daha fazla sayıdaki mültecileri, duvarların ve dikenli tellerin arkasında tutma yoluna gidiyor. ya da Almanya'nın yaptığı gibi 6 bin çocuğun kaybolmasına, onların organ tacirlerinin eline düşmesine izin veriyor. Maalesef Avrupa ülkeleri küçücük çocuklara, kadınlara, yaşlılara mültecilik statüsü vermezken, Türkiye'de tanklarla insan ezen, acımasızca insanların üzerine bombalar atan darbecilere iltica hakkı vermeye kendilerinde hak görüyor. Burada dünyanın 33 ülkesinden gelen hukukçularla İslam dünyasındaki kanayan yaralara parmak basacağımıza inanıyorum."

Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB) Genel Sekreteri Necati Ceylan ise, İslamiyet'ten önceki cahiliye döneminde insanların kendi yaptıkları putlara taptıklarını, sonra dönüp onları yediklerini belirterek, ??Günümüzde de uygar olduklarını belirten batılı ülkeler, kendi koydukları kanunları ihlal edip, insanlığı sömürmektedir. Müslümanların yüzde 35'i mülteci ya da sığınmacı konumunda. Dikkat edilirse, kurmuş oldukları Birleşmiş Milletler (BM) ve insan hakları örgütleri, ABD'nin ve batının Afganistan'da, Irak'ta, Suriye'de ne yaptıklarını sormamakta, özellikle İslam coğrafyasında emperyalist güçlerin sömürüsünü, kan akıtmasını seyretmektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title