Haberler

KATSO Kars'a "nefes" oldu

Güncelleme:

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) 180 firmaya toplam 9 milyon tutarında uygun faizli, 6 ay geri ödemesiz kredi dağıttı.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) 180 firmaya toplam 9 milyon tutarında uygun faizli, 6 ay geri ödemesiz kredi dağıttı.

(KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, 2 Nisan tarihinde başlattıkları 'Nefes' kredisine başvuran 180 firmanın, 9 Milyon liralık destekten faydalandığını belirtti.

Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemden geçtiklerini ifade eden Alibeyoğlu, özellikle KOBİ vasfındaki firmaların güçlü desteğe ihtiyacı olduğunu kaydetti.

KATSO, uygun faiz ve ödeme koşulları ile üyelerine sunduğu finansman desteğine bir yenisini daha ekledi. KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, TOBB öncülüğünde KOBİ'ler için başlatılan aylık yüzde 0.99'luk faiz oranı, ilk 6 ay ana para geri ödemesiz 18 ay vadelerle sunulan krediden, Denzbank aracılığı ile 180 Kars firmasının faydalandığını dile getirdi.

"KATSO olarak 'KOBİ'ler için Nefes kredisine bölgemizde en fazla katkı sağlayan odalardan biri olduk" diyen Başkan Alibeyoğlu, Kars iş dünyası temsilcilerinin Nefes kredisi ile 9 Milyon liralık kaynaktan faydalandığını söyledi.

Başkan Alibeyoğlu, "Nefes kredisi ekonomimizin can damarı olan KOBİ'lerimizin ticaret hayatına önemli bir destek sundu. İş dünyamızın yüksek ilgisi de ne kadar doğru bir adım attığımızı gösteriyor. Pandemi sürecinde birçok firmamız ekonomik olarak zarar gördü ve kepenklerini kapatma noktasına geldi. TOBB'un öncülüğünde ve Odaların katılımıyla ilgili banka ile yapılan protokol kapsamında üyelerimize kredileri dağıtıldı. Toplamda 9 Milyon dolaylarında nakit Kars piyasasına dahil olmuş oldu. Kars özelinde ele alındığında doğrudan ve dolaylı olarak bu tutardan tüm Kars halkı faydalandı" dedi.

Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemden geçtiklerine dikkat çeken Alibeyoğlu, "Bu dönemde özellikle KOBİ vasfındaki firmalarımızın güçlü desteğe ihtiyacı var. KOBİ'lerimizin en önemli meselesi olan teminatlandırma konusuna çözüm üretiyoruz. Finansman talebindeki küçük ve orta ölçekli üyelerimiz, Nefes Kredisi ile kolay ve hızlı bir şekilde bu kaynağa ulaştı. Oda olarak her zaman üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KOBİ'ler için aylık yüzde 0,99 faiz oranı ile 200 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunan Nefes kredisi ilk 6 ay geri ödemesiz olarak 18 ay vadeli olarak ilgili banka Kars Şubesi aracılığıyla Kars Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine dağıtıldı. Pandemi sürecinde ekonomik olarak zor zamanlar geçiren Kars esnafına nefes veren kredi projesi, Kars esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kars Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title