Haberler

Katil Zanlısını 3 Bin Kişinin Lincinden Polis Kurtardı

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde Ak Parti İlçe Başkanı Osman Kurd'un yeğeni Recep Kurd, kendisinden bira ve para isteyen kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde Ak Parti İlçe Başkanı Osman Kurd'un yeğeni Recep Kurd (37), kendisinden bira ve para isteyen alkollü ve madde bağımlısı olduğu öne sürülen kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Zanlıyı linç etmek isteyen yaklaşık 3 bin kişi emniyet binasını taş ve şişe yağmuruna tuttu. Zıhlı araçla emniyetten çıkarılan zanlıya saldırının ardından polis biber gazı ve tazyikli suyla kalabalığı dağıttı.

Edinilen bilgiye göre İstiklal Mahallesi Sarıcapaşa Caddesi üzerinde bulunan küçük limanda dün gece saat 21.30'da meydana gelen olayda, çiftçi Recep Kurd, iddiaya göre aldığı biraları poşete koyup limandaki kayalıkta içmek için yürümeye başladı. Bu sırada burada bulunan ve alkollü olduğu, madde bağımlısı olduğu öne sürülen Uğur Özdemir, Kurd'un yanına gelerek bira istedi. İddiaya göre kendisine bira veren Kurd'dan daha sonra da para isteyen Özdemir, bunu alamayınca "Keserim seni" diye tehdit etti. Sabıkalı olduğu öne sürülen Uğur Özdemir (44), Kurd'u kalbinin altından bıçakladı. Ağır yaralanan Kurd kaldırıldığı Şarköy Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayın ardından gözaltına alınan Özdemir, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

3 BİN KİŞİ LİNÇ ETMEK İSTEDİ

Özdemir'in emniyetin karşısındaki evinde cenazesinin kaldırılmasının ardından yaklaşık 3 bin kişilik bir kalabalık emniyet binası önünde toplandı. Kalabalığın toplanmasının ardından çevre il ve ilçelerden takviye polisler istendi. Emniyet önünde duvar oluşturan polisler zanlıların içeri girmesini engelledi.

BABANIN DAĞILIN TELKİNİ DE ETKİLİ OLMADI

Zaman zaman emniyet binasına ve araçlarına saldıran kalabalığı sakinleştirmek için İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, megafonla anons yaptı. Ölen Recep Kurd'un babası Arif Kurt kalabalığa megafonla seslenerek dağılmalarını istedi. Baba Kurd'un telkinleri ile dağılan grup daha sonra tekrar emniyet önünde toplandı.

KATİL ZANLISI ZIHLI ARAÇLA KAÇIRILDI

Katil zanlısı Özdemir, kalabalığın arasından zıhlı araca bindirilerek emniyetten çıkarıldı. Bu esnada öfkeli kalabalık zıhlı araca saldırdı. Polis ekipleri saldırgan grubu dağıtmak için kalabalığa gaz bombası attı ve panzerden tazyikli su sıktı. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara dağılan grup polise taş ve sopalarla saldırdı.

POLİSE ATEŞ AÇILDI

Öte yandan müdahale esnasında grubun içinden bir kişi belinden çıkarttığı tabanca ile polis birkaç el ateş etti. Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın bulunduğu yöne doğru ateş eden kimliği belirsiz bir kişi kalabalığın arasında kaçarak kayboldu.

SUSMA HAKKINI KULLANDI TUTUKLANDI

Zıhlı araçla Şarköy Adliyesi'ne getirilen Özdemir'in emniyette susma hakkını kullanarak ifade vermediği kaydedildi. Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Özdemir Tekirdağ T Tipi Cezaevi'ne konuldu.

05.11.2012 23: 20: 57

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title