Haberler

Kathimerini'nden Alpha Bank İddiası: "Derin Devlet Engeli"

Yunan Gazetesi Kathimerini, Abank'ın Yunan Alpha Bank'a Satılmasını "Derin Devlet"in Engellediğini Öne Sürerek "Türkiye'deki Derin Devletinin Güvensizliklerinin, Sadece Bu Ülkenin Demokratik Rejimi İçin Zararlı Değil, Aynı Zamanda Ekonomi İçin Ciddi Bir Yüktür" Yorumunu Yaptı.

-Yunan gazetesi Kathimerini, ABank'ın Yunan Alpha Bank'a satılmasını "derin devlet"in engellediğini öne sürerek "Türkiye'deki derin devletinin güvensizliklerinin, sadece bu ülkenin demokratik rejimi için zararlı değil, aynı zamanda ekonomi için ciddi bir yüktür" yorumunu yaptı.

ATİNA( ANKA)- Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, ABank'ın Yunan Alpha Bank'a satılmasına "derin devlet"in engeller koyduğunu öne sürdü.

Kathimerini, BDDK'nın, ABank'ın Yunan Alpha Bank'ya satılmasını bloke etme kararını değerlendirirken, "Türkiye'nin derin devletinin güvensizliklerinin, sadece bu ülkenin demokratik rejimi için zararlı değil, aynı zamanda ekonomi için ciddi bir yüktür" yorumunu yaptı.

"Derin devlet"in, küresel çağda bir Türk bankasının bir Yunan bankasına satılmasını engellediğini öne süren gazete, Türk basınında satışı önleyen karara gerekçe olarak Alpha Bank Yönetim Kurulu'nda Yunan istihbarat servisi eski elemanının görev yapması gösterildiğine dikkat çekti.

Batı dünyasında bir kişinin daha önce yaptığı görevin ekonomik faaliyetlerde bir engel oluşturmadığını belirten gazete, buna örnek olarak Almanya Başbakanı Gerhardt Schröder'in NEGP Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilmesini gösterdi.

Gazete, "Siyasi kriterler, ekonomik kararlara üstün geldiğinde Türkiye'deki derin devletin, Avrupa Birliği'nden çok uzak olduğu görülüyor" yorumunu yaptı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title