Haberler

Kasparov Serbest Bırakıldı

Rus Polisi Tarafından Geçtiğimiz Hafta Sonu Tutuklanan Eski Satranç Şampiyonu Muhalif Lider Garry Kasparov Serbest Bırakıldı.

Rus polisi tarafından geçtiğimiz hafta sonu tutuklanan eski satranç şampiyonu muhalif lider Garry Kasparov serbest bırakıldı.

Cezaevinden çıkışında gazetecilere konuşan Kasparov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ülkeyi diktatörlüğe sürüklemekle suçladı. İzinsiz bir gösteriye katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Kasparov, hapiste bulunduğu 5 gün boyunca avukatlarıyla görüştürülmediğini ifade etti. "Rejim, diktatörlüğe dönen çok büyük ve tehlikeli bir sürece giriyor" diyen Birleşik Vatandaşlar Cephesi lideri Kasparov, Putin'e karşı mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, devlet başkanının korktuğunu ve baskıya başvurduğunu iddia

etti.

Tekrar muhalif gösterilere katılması halinde kışkırtıcılık yaptığı gerekçesiyle ciddi cezalar alacağı konusunda polis tarafından tehdit edildiğini bildiren Kasparov, "Herkesin avukatını görme hakkı vardır. Benim bu hakkım elimden alındı" diye konuştu.

Bu arada, Birleşik Vatandaşlar Cephesi, pazar günü gerçekleştirilecek parlamento seçimlerinin ertesinde yeni bir gösteri yapacağını duyurdu.

ABD ve Avrupa ülkeleri, 44 yaşındaki Kasparov'un tutuklanmasından dolayı Moskova yönetimini eleştirmişti. Ayrıca pazar günü Saint Petersburg'da düzenlenen bir başka gösteride 200 kişi tutuklanmıştı.

(AFP-PNR-PNR-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title