Haberler

Kars'ta Askerlerin Yemin Törenine Aileleri Akın Etti

Kars'ta 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Hafız Hakkı Paşa Kışlası'ndaki 313'ncü Kısa Dönem 400 Erbaşın Yemin Töreninde Konuşan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Okan, "Maksatlı ve Yanlış Bir Şekilde Kürt Sorunu Olarak İfade Edilen Sorun Esasen Etnik Milliyetçiliğe Dayalı Terör Sorunudur" Dedi.

Kars'ta 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Hafız Hakkı Paşa Kışlası'ndaki 313'ncü kısa dönem 400 erbaşın yemin töreninde konuşan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Okan, "Maksatlı ve yanlış bir şekilde Kürt sorunu olarak ifade edilen sorun esasen etnik milliyetçiliğe dayalı terör sorunudur" dedi.

Eksi 15 derece soğuk havanın olduğu Kars'ta yemin töreni kışlanın askeri gazinosunda yapıldı. Tören öncesi kışlaya gelen asker ailelerine sıcak çorba ikram edildi ve sobaların kurulduğu çadırlarda ısınmaları sağlandı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen aileler soğuk havaya rağmen evlatlarının görev yaptığı yerleri gezdiler. Aileler ve misafirlerin gelmesiyle birlikte törenin yapılacağı askeri gazinoya geçildi. Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 14. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Okan, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve bazı kurum amirlerinin de katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kutlama mesajlarının okunması ve tugayın tarihçesiyle sancağının tanıtılmasının ardından tugaya katılan ilk üç erbaşa yetkililer tarafından hediyeleri verildi. Birliğe ilk katılan erbaşa şilt verilmesi ve yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından 313. kısa dönem erbaşlar adına bir erbaşın gür sesle yaptığı konuşma büyük alkış topladı.

400 erbaş 3 grup halinde salona gelerek ant için yerlerini aldı. Askerlerin uygun adımla salona girerken toplu şekilde çıkan ayak sesleri herkesi duygulandırdı. Erbaşlar okunan yemini gür sesle tekrarladılar ve ailelerine büyük onur yaşattı. Aileleri de evlatlarını görebilmek ve resimlerini çekebilmek için büyük çaba harcadı.

Törende bir konuşma yapan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Okan, ülke gündemini yakından ilgilendiren konularda önemli mesajlar verdi. Bugün ülkemizin pek çok hayati öneme haiz sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Tuğgeneral Okan, "Ancak Türkiye'yi hedef alan sorunları bin bir güçlükle yüzyıllardır biriken değerlerine yabancılaştırarak, geleceğine güvenle bakamayan bir ülke görüntüsüne tutsak etmek olarak özetlemek mümkündür" dedi.

Sadece bilim ve teknolojide değil, hayatın her alanında çağdaş olmayı gerektiren Atatürkçü düşünce sisteminin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Tuğgeneral Okan, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli devlet yapısı, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, tek bayrak, tek dil, milli ve ahlaki değerler konularında taviz vermesinin söz konusu olmadığını, maksatlı ve yanlış bir şekilde Kürt sorunu olarak ifade edilen sorun esasen etnik milliyetçiliğe dayalı terör sorunu olduğu gerçeğini, yakın çevremizdeki ülkelerle ilişkilerimizi ve milli menfaatlerimizi büyük devletlerin ve küresel sermaye kuruluşlarının dünyayı kendi menfaatleri doğrultusunda şekillendirme çabalarını ve bu çabalarını Türkiye'ye etkilerini her yönüyle öğrenecek veya mevcut bilgilerinizi pekiştireceksiniz".

Törenin ardından Orduevi Marmara Salonu'nda asker ve aileleri buluşturuldu ve burada bir kokteyl verildi. Aileler daha sonra izin kağıdı çıkartarak asker evlatlarıyla iki günlüğüne kışladan ayrıldı.

(BA-İRT-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title