Haberler

Kars: Ecevit'e "Karaoğlan" Adını Koyan Şahzade Nine Üzgün

Demokratik Sol Parti (DSP) Onursal Genel Başkanı ve Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Hayatını Kaybetmesi, Ecevit'e İlk Defa "Karaoğlan" İsmini Koyan Şahzede Nineyi Derinden Yaraladı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakan Bülent Ecevit'in hayatını kaybetmesi, Ecevit'e ilk defa "Karaoğlan" ismini koyan Şahzede nineyi derinden yaraladı.

Kars'ın Susuz İlçesi'nde yaşayan 80 yaşındaki Şahzade Şahin'e ilçe halkı başsağlığına gelmeye başladı. Şahzade nineye önce Ecevit'in öldüğünden haberinin olup olmadığını soran ilçe halkı, ninenin, Ecevit'in ölümünden hemen sonra öğrendiğini ve sabaha kadar uyumadığını öğrendi. Şahzade nine, ziyaretine gelen misafirlerine çay ikram ederek Ecevit'e neden "Karaoğlan" dediğini anlattı. Şahzade nine, 1972 yılında CHP Kadın Kolları'nda çalışırken Bülent Ecevit'in ilçeye geldiğini anlatarak, "Eşim İmdat, Bülent ve Rahşan Ecevit'i evimize yemeğe getirmişti. Onu karşımda görünce şaşırdım, sonra da boynuna sarılarak, 'Bizi bu dar günlerden kurtar ay Karaoğlan' dedim. Ecevit'in adı daha sonra 'Karaoğlan' olarak kaldı" dedi.

Ecevit'in öldüğü haberini öğrendikten sonra rahatsızlandığı ve dişlerine ağrılar girdiği öğrenilen, 4 çocuk ve 4 torun sahibi Şahzade nine, oğlu Rasim Yarkadaş'ın CHP'li olduğu için o dönemde öldürüldüğünü ve bir oğlunun da sakat kaldığını söyledi. Ecevit'in, oğlu Rasim Yarkadaş'ın elinden tuttuğu fotoğrafa bakıp ağlayan Şahin, "Ecevit artık yok bana kim yardım edecek? Ecevit büyük bir liderdi. Ölüm haberini dün gece aldım. Çok ağladım, çok üzüldüm. Hastayken gitmek istiyordum ama götüren kimse olmadı. Şimdi param olsa gidip cenaze törenine katılmak istiyorum. Beni götüren olursa hemen gideceğim" diye konuştu.

Rahşan Ecevit ile görüşmek istediğini, ancak bir türlü görüşemediğini de dile getiren Şahzade nine, "Bizim ekonomik durumumuz iyi değil. Kimse bizim sorunlarımızla ilgilenmedi. Ecevit için bir oğlumu kaybettim, biri de sakat kaldı. Ben bir tayin için Rahşan Ecevit'e gittim ama benimle görüşmedi. Kırgınım şimdi. Çok sıkıntı çektik ama bize yardımcı olan kimse olmadı. Ama yine de Ecevit'i çok seviyorum, o bizi kurtardı" şeklinde konuştu.

Şahzade Şahin'in eşi İmdat Şahin de, "Bu gece yatamadık. Karaoğlan memleketin direğiydi. Karaoğlan kimsenin hakkını yememiştir. Yurdu yok, yuvası yok" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Oğlunun Ecevit ile çekildiği fotoğrafı elinden bırakmayan Şahzade nine, Ecevit'in cenazesine gidebilmek için DSP'den yardım bekliyor. Eğer DSP masrafları karşılarsa Şahzade nine ve eşi, Ecevit'in cenazesine katılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title