Haberler

Kardeş Edebiyatlar Buluşması

Türkiye, Suriye ve İran'dan Edebiyatçıların Katılımı ile Gerçekleştirilen "1. Uluslararası Kardeş Edebiyatlar Buluşması" Gaziantep'te Yapıldı.

Türkiye, Suriye ve İran'dan edebiyatçıların katılımı ile gerçekleştirilen "1. Uluslararası Kardeş Edebiyatlar Buluşması" Gaziantep'te yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik, Çetin Emeç Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Bahjat Doughman, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Suriye ve İran'dan gelen edebiyatçılar ile Gaizantepli yazar ve şairler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Kamçı, düzenlenen etkinlikle 3 komşu ülkenin edebiyatçılarının biraraya getirildiğini belirtti. Kamçı, "Edebiyat, insanların ve toplumların kendilerini ifade etmelerini sağlar. Edebiyatla, toplumsal yaşam arasında ilişki vardır. Türkiye, Suriye ve İran, etnik kökenlerinin farklı olmasına karşın yüzyıllardır birlikte yaşamışlardır. Ülkeler arasındaki bu ilişki, komşuluk ilişkilerinin ötesindedir. Yıllardır süregelen iyi ilişkiler, son yıllarda pekişmektedir. Bu etkinlik, yıllardır birarada yaşayan ülkelerin insanlarını, kültürel açıdan daha da yakınlaştırıcaktır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, belediyeciliğin her geçen gün değiştiğini kaydetti. Güzelbey, belediye hizmetlerinin kaldırım yapma, yol açma ve asfalt dökme işlerinden ibaret olmadığını ifade ederek, "Sanat, sözcüklere sığdırılamayacak kadar büyüktür. Sanat, bir milletin can damarlarındandır. Belediyecilik, sadece kanal ve yol açma, asfalt dökme, kaldırım yapma değildir. Önemli olan sanat, kültür ve eğitimdir. Biz de belediye olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel ve Tamer Abuşoğlu "Günümüz Türk Şiiri", Ali Atalar "Arap, Acem ve Türk Edebiyatının Ortak Özellikleri", İran'dan gelen edebiyatçı Muhammed Piri "Günümüz İran Şiiri" ve Suriye'den gelen edebiyatçı Usama Ispır "Günümüz Suriye Şiiri" konularında katılımcılara bilgiler sundu.

(OÇ-ST-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title