Haberler

Kardemir Karabükspor-Göztepe Maçının Ardından

Süper Lig'in 14. haftasında sahasında Göztepe'ye 1-0 mağlup olan Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Tony Popovic, "Finali yapamıyoruz.

Süper Lig'in 14. haftasında sahasında Göztepe'ye 1-0 mağlup olan Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Tony Popovic, "Finali yapamıyoruz. Ama şuan için yapacak bir şey yok, savaşmaya devam edeceğiz." dedi.

Popovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Sonucun üzücü olduğunu ve benzer şeyleri konuşacaklarını ifade eden Popovic, "Maçı domine, kontrol ettik. İyi olan takım bizdik. Sahada çok iyi oynayan, futbolun doğrularını yapan bizdik, fakat rakibimiz bir kere geldi ve o fırsatta da golü attı. Topu kaleye sokamıyoruz biz. Bir şekilde gol olmuyor. Tabi ki hayal kırıklığı yaşıyoruz, üzgünüz. Futbolcularım soyunma odasında çok sessizlerdi. Onlarca korner attık, ofansif olarak çok iyi işler yaptık. Fakat bir türlü topu ağlara gönderemedik. Golü yedikten sonra oyuncularım hiçbir şekilde motivasyon düşüklüğü yaşamadılar. Oyunu devam ettirdik, savaşmaya devam ettik. Bu kadar savaşmamıza rağmen, çok şeyler yapmamıza rağmen şansızlık var aslında. Biraz da bitiricilik konusunda sıkıntı var. Finali yapamıyoruz. Ama şuan için yapacak bir şey yok, savaşmaya devam edeceğiz. Atiker Konyaspor maçında haftalardır çok savaşıp da bir şekilde alamadığımız galibiyeti elde etmek için çıkacağız." diye konuştu.

"Son şutu beceremedik, yapamadık"

Üçüncü bölgeye çok kolay geldiklerini aktaran Popovic, şöyle konuştu:

"Ama o final kararını futbolcularım, bitiriciliği bir şekilde yapamıyorlar. Belki de biraz acele ediyorlar, belki de biraz zorlama oluyor. Hemen sonuca ulaşma gayreti içerisindeler. Gerginlikten kaynaklı bir durum olabilir bu. İlk gol çok önemli, ilk golü atsaydık eğer farklı olabilirdi mücadele. Fırsatlar bulduk, penaltıdan yararlanamadık. Penaltı kaçar, her oyuncu penaltı kaçırır fakat penaltıdan sonra dönen topa Grozav'ın vuruşunu kaleci çok fantastik bir şekilde çıkardı, çok iyi bir kurtarış yaptı orada. Ardından golü yedik. 9-10 kişi savunma yapan Göztepe'ye karşı biz çok iyi mücadele ettik, çok iyi fırsatlar bulduk. Final kararı, son şutu beceremedik, yapamadık."

"Çok pozisyona girmek mutluluk verici"

Penaltıyı Yatabare'nin kullanmasının kendi tercihi olup olmadığı yönünde sorulan soruya Popovic, Yatabare'nin penaltı kullanmasının sürpriz olmadığını kaydetti.

Bir gazetecinin Kardemir Karabükspor'un son maçlarda iyi oynadığını ancak sonuç alamadığını, bunun kulübün içinde bulunduğu durumla alakası olup olmadığı yönünde sorduğu soruya Popovic:

"Zorlu bir süreçten geçiyoruz kulüp olarak. Benim futbolcularımın etkilenip etkilenmediğini belirtmem zor. Gerek idmanlarda, gerek maçlarda futbolcularım ellerinden gelenin en iyisini veriyorlar ve hiçbir şekilde bana bu durumdan etkilendiklerini hissettirmiyorlar. Son 3-4 maça baktığımızda rakibimiz 2-3 şut çekiyor tehlikeli. Biz defalarca rakip kaleye gidiyoruz, futbolcularım defalarca deniyor bir şekilde olmuyor. Bu benim açımdan az pozisyon vermek, çok pozisyona girmek mutluluk verici. Biz burada zor bir süreçteyiz, kontrol edebildiğimizi kontrol ediyoruz. Saha içinde ve idmanlarda biz futbolcularımıza gerektiği şekilde müdahale ediyoruz. Onların da bize reaksiyonu çok iyi. Şuan sadece önümüze bakmak zorundayız ve çalışmaya devam etmek zorundayız." şeklinde cevap verdi.

Göztepe cephesi

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna da kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Konsantre ve moralli olmanın kendilerine galibiyeti getirdiğini, ancak oyun anlamında pozitif bir oyun sergilemediklerini vurgulayan Tuna, "20 şut attırıp, 14 korner kullandırıp böyle bir maçtan galibiyetle ayrılmak bizim takımımızla ilgili konsantrasyonun ve moralinin bir karşılığı diye düşünebiliriz. Takım olduğumuzun, refleks anlamında, reaksiyon anlamında bir karşılığını yaşadık. Penaltıyı kurtardık. İkinci yarının başında oyunu ele aldık. Kardemir Karabükspor'un ve bizim top kayıplarımız oldu. Bu kadar top kaybının yaşandığı bir maçtan galip ayrılmak, oyun kalitesi anlamında üste çıkamadık. Daha önceki haftalarda yaşadığımız pozitif oyunu asla ortaya koyamadık. Bir şey ortaya koyuyoruz, gol yememe reaksiyonu ve refleksini gösterdiğimizde kazanacağımızın farkındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Kardemir Karabükspor'un önceki maçlarını analiz ettiklerinde buna yakın maçları kaybettiğini anlatan Tuna, şunları kaydetti:

"Ligde sıralamanın ve oyun anlamında takımlarında çok değişken olduğunu görüyoruz. Kardemir Karabükspor karşısında ilk yarıda baskılı oyuna karşılık veremediğimiz halde kazanabiliyoruz. İki takımın psikolojik anlamdaki farkı oldu. Bizim moral olarak yakaladığımız iki pozisyondan birini gole çevirmemiz. Kardemir Karabükspor'un bu kadar ofansif ve baskılı oyunun yanında iyi organize olmamalarının sorununu da yaşadı. Biz bunları kullanamasak da gole ulaşırken yaşadığımızı pozisyon ve topa sahipken biraz onları yormamızın nedeni bu oldu. Kazanmak güzel. Ligdeki hedeflerimiz daha değişebiliyor. Bulunduğumuz konumu güçlendire biliyorsunuz. Biz iyi bir takımız ve iyi olmaya devam edeceğiz."

Tuna, devre arasına kadar yerlerini netleştirdikleri zaman bir-iki tane alternatif veya tamamlayıcı oyuncu alabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Tamer Tuna Konyaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title