Haberler

Kapem 6. Dönem Mezunları Sertifikalarını Aldı

Nevşehir Belediyesi Bünyesindeki Kapadokya Eğitim Merkezi (Kapem) Tarafından Açılan 6. Dönem Kurslarında Başarılı Olan Öğrencilere Sertifika Verildi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Belediyelerin Altyapı Çalışmalarının Yanı Sıra Sosyal ve Kültürel Konulara da Eğilmesi Gerektiğini Söyledi.

Nevşehir Belediyesi bünyesindeki Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından açılan 6. dönem kurslarında başarılı olan öğrencilere sertifika verildi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, belediyelerin altyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel konulara da eğilmesi gerektiğini söyledi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, bazı daire müdürleri, çok sayıda kursiyer ile vatandaş katıldı.

Törenin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, il genelinde eğitim ve öğretimde kalite ve başarı adına iddialarını sürdürdüklerini belirterek, Nevşehir'in OKS ve ÖSS'de mutlaka Türkiye'nin en başarılı ilk 10 ili arasında yer alacağına inandığını söyledi. Şahin, eğitim çalışmalarının da hızla sürdüğünü ifade ederek, açılan kursları ihtiyaçlara göre çeşitlendirerek, artırdıklarını vurguladı.

Belediye Başkanı Hasan Ünver de, çağın bilgi ve iletişim çağı olduğunu kaydederek, "Eğitim çalışmaları denildiğinde belediyemiz için akan sular duruyor. Eğitimli toplumların dünyaya önderlik edeceği ve eğitimli insanların kendi bilincine daha çabuk ulaşacağına inandığım için eğitime büyük önem veriyorum. Belediyemiz 3 yıldan beri eğitimle ilgili birçok hizmet verdi. Bilmemek ayıp değil ama öğrenmemek hakikaten ayıp. Hele hele Nevşehir'de öğrenmemek daha büyük ayıp. Belediye olarak eğitim altyapısına

büyük önem veriyoruz. Türkiye'de bir belediye olarak açılan en büyük bilgisayar eğitim merkezini halkımızın hizmetine sunduk. Nevşehir'de 7'den 70'e herkesin bilgisayar öğrenmesini istiyoruz. Çağımız iletişim ve bilgi çağı. Birbirimizi ne kadar iyi anlayabilir ve kendimizi ne kadar çok anlatabilirsek, o kadar medeni ve dünya vatandaşı oluruz, o kadar çok dünyayı tanırız. Çağı evlerde yaşamak zorundayız. Kültür ve Sanat Merkezi'ni yaparken karşı çıkanlar oldu. Acil ihtiyaç olmadığını ileri sürüp, farklı

çalışmalar yapmamızı istediler" dedi.

Ünver; yol, kaldırım, içme suyu ve kanalizasyon konularının belediyenin ana görevi olduğuna dikkat çekerek, "Bir fırıncı 'En güzel ekmeği ben yapıyorum' diye övünme lüksüne sahip değil çünkü zaten ekmeği en iyi bir şekilde yapmak onun ana görevi. Belediyeler için de bu aynen geçerli.Tüm bu asli görevlerine ilave olarak sosyal ve kültürel alanda altyapıya hitap eden çalışmalara yerel yönetimlerin ışık tutması, bu tür etkinlikleri yönlendirilmesi ve bu alana ciddi katkı sağlaması gerekiyor. Kültür ve

sosyal yaşamın yaygın hale getirilmesinde yerel yönetimlerin misyonu daha da genişliyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, sosyal ve kültürel yaşama katılımın sağlanması için Nevşehir'de ciddi bir altyapı oluşturduklarını dile getirerek, anne ve babalara çocuklarının açılan kurslara ve diğer eğitim çalışmalarına katılmaları konusunda katkı yapmaya çağırdı.

Vali Asım Hacımustafaoğlu da, Nevşehir'in birçok alanda sorunlarını çözdüğünü ifade ederek, eğitim alanında da yavaş yavaş ülke genelinde iddialı hale geldiklerini söyledi. Nevşehir'in en ücra köşelerinde bile ilköğretime devam etmeyen kız çocuğu bulunmadığına dikkat çeken Hacımustafaoğlu, hedeflerinin yetişkinlerin sistemli bir şekilde eğitimden geçirilmeleri olduğunu belirterek, bu konuda Halk Eğitim Merkezleri ve Akşam Sanat Okulları ile Nevşehir Belediyesi'nin etkin bir rol oynadığını vurguladı.

Kapadokya Eğitim Merkezi'nin 6. dönem mezunlarına yönelik sertifika töreninde daha sonra Belediye Çocuk Korosu bir konser verdi. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Vali Asım Hacımustafaoğlu, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İbrahim Kurt tarafından 10 farklı branşta açılan kurstaki dönem birincilerine sertifikaları takdim edildi.

(MÖZ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title