Haberler

Kansere Yenik Düşen Yazar Mehmet Uzun Diyarbakır'da Defnedilecek

Diyarbakır'da Kanser Tedavisi Gördüğü Hastanede Dün Gece Hayatını Kaybeden Yazar Mehmet Uzun, Bayramın İkinci Günü Diyarbakır'da Toprağa Verilecek.

Diyarbakır'da kanser tedavisi gördüğü hastanede dün gece hayatını kaybeden yazar Mehmet Uzun, bayramın ikinci günü Diyarbakır'da toprağa verilecek.

Terör örgütü PKK'nın ölüm listesinde yer aldığı için İsveç'e yerleşen yazar Mehmet Uzun, yakalandığı mide kanserinin tüm vücuduna yayılması ve İsveç Karolinska Hastanesi'ndeki doktorların 'Yapacak bir şey yok' demesi üzerine geçen yıl 16 Temmuz'da Diyarbakır'a gelmişti. Uzun, tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde dün gece vefat etti. Vefat eden Uzun'un cenazesi morga kaldırılırken, haberi alır almaz hastaneye gelen DTP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Hasip Kaplan, Uzun'un

yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Basın mensuplarına açıklama yapan yazarın arkadaşı Şeyhmus Diken, acılarının büyük olduğunu ve yazar Mehmet Uzun'un vasiyetini yerine getireceklerini belirterek, "Dün saat 23.00 itibariyle sevgili dostumuz, arkadaşımız Mehmet Uzun'u kaybetmiş bulunuyoruz. Bu acı bizim için bulunmaz bir acıdır. Erken kaybettik, acımız çok büyüktür. Bu, halkın son acısı olur. Bu kan ve gözyaşı bir şekilde savaş çılgınlıklarının telaffuz edildiği bir dönemde birileri tarafından 'bu

son olur' diye algılanır ve barış olur bu ülkede" dedi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise çok önemli bir şahsiyeti kaybettiklerini söyleyerek, "Kürt halkının dili ve edebiyatının en büyük ustası sevgili kardeşimiz Mehmet Uzun, yakın arkadaşım, aynı zamanda müvekkilim. Kürt dili, edebiyatı hakkında yazdığı kitaplarla ilgili dönemde kendisinin avukatıydım. Kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Hemen olayı öğrendim ve Ankara'dan geldim. Durumu hemen Başkanımız Ahmet Türk'e bildirdim. Vasiyetinde Sayın Ahmet Türk'ün de cenazede bulunmasını istiyordu. Kendisi

rahatsız, grubumuz adına başsağlığı dileğimizi basına yapmamızı istedi benden. DTP grubu adına Kürt halkının büyük ustası, değerli yazarımız Mehmet Uzun'un kaybı nedeniyle başta Kürt halkı olmak üzere bütün halkların kardeşliğini ve barışını savunan bir edebiyatçı olduğu için bütün dünya halklarının başı sağolsun. Acımız, kaybımız çok büyük. Sayın Mehmet Uzun'a yakışır bir şekilde uğurlayacağız" diye konuştu.

1953 Siverek doğumlu olan Mehmet Uzun, 1977-2006 yılları arasında Avrupa'da ve İsveç'te yaşadı. Uzun'un cenazesi, cumartesi günü Ulu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Mardinkapı Mezarlığı'na defnedilecek.

(AŞ-FA-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title