Haberler

Kanser Dediler Balık Kılçığı Çıktı

Fethiye İlçesi'nde Oturan 55 Yaşındaki Müteahhit Kaya Erdoğdu'nun Çektiği Şiddetli Karın Ağrılarına, İstanbul'daki Bir Klinikte 'Bağırsak Tümörü' Teşhisi Konuldu ve Kanser Tedavisi Önerildi. 1 Ay İçerisinde 9 Kilo Kaybeden Erdoğdu, Bu Kez Fethiye'deki Özel Bir Hastanede Tedaviye Alındı.

Fethiye İlçesi'nde oturan 55 yaşındaki müteahhit Kaya Erdoğdu'nun çektiği şiddetli karın ağrılarına, İstanbul'daki bir klinikte 'bağırsak tümörü' teşhisi konuldu ve kanser tedavisi önerildi. 1 ay içerisinde 9 kilo kaybeden Erdoğdu, bu kez Fethiye'deki özel bir hastanede tedaviye alındı. Yapılan ameliyatta, hastanın ağrılarına sebep olan şeyin, kalın bağırsağı delip geçen ve karın zarı üzerine yerleşen 'balık kılçığı' olduğu anlaşıldı.

Fethiye'de oturan müteahhit Kaya Erdoğdu, uzun süredir çektiği karın ağrıları nedeniyle yaklaşık 1 ay önce İstanbul'da bir profesörün özel muaynehanesine gitti. Yaptırılan tetkikler ve çekilen tomografinin ardından kalın bağırsağın altında tümör olduğu belirtilerek, 'kanser' teşhisi konuldu. Erdoğdu'ya 'tümörün kolonoskopi ile rahatlıkla görülebileceği' anlatılarak, bir an önce kanser tedavisine başlaması gerektiği bildirildi. 1 ay içerisinde 9 kilo kaybeden Erdoğdu, kanser ilaçlarını kullanmaya başlayıp, kolonoskopiyi çektirmek için de 1 hafta önce memleketi Fethiye'ye geldi. Özel bir hastanede kolonoskopi çektiren hasta, sonuçları öğrenince kulaklarına inanamadı.

AMELİYATTA BALIK KILÇIĞI BULUNDU

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Aksu, kalın bağırsakta 50 santimetrelik bölgede istenen kolonoskopinin çekimini yaptıklarını ve bölgenin 'tertemiz' olduğunu söyledi. Bu kez herhangi bir tümöre rastlanmayan hastaya MR çekimi yaptırıldı. Ağrıyan bölgede apse bulunduğu, mutlaka boşaltılması gerektiği kaydedildi. Doktorların 'kesinlikle kanser değilsin' sözleri üzerine sevinçten havalara uçan Kaya Erdoğdu, apse boşaltılınca kesin teşhis için ameliyata alındı. Hastaya ağrı veren şeyin kalın bağırsağı delip geçen ve karın zarı üzerine yerleşen 2 santimetrelik 'balık kılçığı' olduğu anlaşıldı.

''BÖYLESİYLE KARŞILAŞMADIM''

Kılçığı görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Genel Cerrahı Uzmanı Opr.Dr. Mustafa Aksu, ''26 yıldır cerrahlık yapıyorum. Böylesine ilk kez rastlıyorum'' dedi. Teorik olarak mümkün olsa bile pratikte böyle bir duruma kolay kolay rastlanmayacağını belirten Opr. Dr. Aksu şöyle konuştu:

''Muhtemelen hastamızın yediği bir balık yemeğiyle yuttuğu kılçık, kalın bağırsağın duvarını delerek batın boşluğunu geçip apse yapmış. Kılçığın dışarıdan girmesi mümkün değil. Çok enteresan bir olgu. 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edeceğiz. Meslek hayatımda benzeri şeyler gördüm. Mideden, bağırsaktan iğne gibi cisimler çıkardım ama, bağırsakta apse yapan bir balık kılçığını da ilk kez görüyorum. İddia ediyorum literatürde de böyle bir olgu yok.''

'KILÇIKLARI DAHA DİKKATLİ AYIKLAYACAĞIM'

Kaya Erdoğdu, ''Herşey yaklaşık 1 ay önce hafif hafif sancılarla başladı. Bayram nedeniyle İstanbul'daki çocuğumun yanına gitmiştim. Ağrılarım arttı. Orada bir profesörün muayenehanesine gittim. Bağırsak kanseri olabileceğimi söyledi. Fethiye'de kolonoskopi yapılabildiğini duyunca İstanbul'dan döndüm. Kolonoskopi yapıldıktan sonra kanser olmadığım söylenince çok sevindim. Ameliyata girdim, sorunu yaratan şeyin balık kılçığı olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Hiç aklıma gelmezdi. Artık balık yerken kılçıkları daha dikkatli çıkaracağım'' dedi.

Erdoğan CANKUŞ/FETHİYE (Muğla), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title