Haberler

Kamyonun İhbarcısı da Fiyasko

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin rutin mühimmat sevkiyatı yapan kamyonunu mail yoluyla 'Kirli silahları sevkediyorlar' diye ihbar eden 'Mehmet Ali' rumuzlu kişinin bulunduğu haberi heyecan yarattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin rutin mühimmat sevkiyatı yapan kamyonunu mail yoluyla 'Kirli silahları sevkediyorlar' diye ihbar eden 'Mehmet Ali' rumuzlu kişinin bulunduğu haberi heyecan yarattı. Ancak Anadolu Ajansı'nın akşam saatlerinde duyurduğu haberin kahramanının 17 Mart'da da bir ajansa konuştuğu, ihbarı yapan mail adresini de olaydan sonra merak edip aldığı ortaya çıktı. üniversite öğrencisi gencin iki bilgisayarına el konuldu.

Anadolu Ajansı Ankara bürosu saat 18.13'te, askeri mühimmat yüklü kamyona yönelik ihbarı yaptığı öne sürülen 'Mehmet Ali' rumuzlu kişiye ilişkin soruşturma kapsamında, Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde A.B.A. (27) adlı kişinin tespit edildiğini ve adresinde arama yapılacağını aponelerine bildirdi. Haber, çok sayıda basın-yayın organı ve televizyon kanalında flaş gelişme olarak değerlendirilip duyuruldu. Bu gelişme kamuoyunda heyecan yarattı. Ancak Necatibey Eğitim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi A.B.A.'nın 17 Mart'da ajanslarda açıklamaları yayınlanan, "İhbarı yapan kişinin mail adresini haberlerde görür görmez merak ederek bu adrese ulaşabilir miyim diye kontrol ettim. Daha sonra adresin sahibi olmadığını anlayınca hemen kayıt yaptırarak bu adresi acaba kimler ekleyecek, kimler mail atacak, kimler benimle iletişime geçecek diye beklemeye koyuldum. Gerçek ihbarcı ben değilim" diyen kişi olduğu anlaşıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü bu haberlerden beş gün sonra sözkonusu gencin bilgisayarlarına el konulmasını istedi. Dursunbey Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler A.B.A.'nın iki laptopuna el koydu. A.B.A. polisler tarafından kendisine herhangi bir soru yüneltilmediğini dile getirdi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın da, "Soruşturma kapsamında iki laptopa el konuldu. Laptopları Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na yolladık. Herhangi bir gözaltına alma işlemi olmadı. Eğer gözaltı olacaksa yapılacak araştırmalardan sonra olacak" dedi.

( BALIKESİR / DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title