Haberler

Kalbi Delik Olarak Doğan Bebek Sağlığına Kavuştu

- Kalbi delik olarak doğan bebek sağlığına kavuştu 26 haftalık kalbi delik doğan bebek ailesini sevince boğduDENİZLİ - Denizli'de, 26 haftalık erken doğumla dünyaya gelen ve kalbi delik olan bir kilo ağırlığındaki bebek, verdiği yaşam mücadelesini kazandı.

- Kalbi delik olarak doğan bebek sağlığına kavuştu

26 haftalık kalbi delik doğan bebek ailesini sevince boğdu

DENİZLİ - Denizli'de, 26 haftalık erken doğumla dünyaya gelen ve kalbi delik olan bir kilo ağırlığındaki bebek, verdiği yaşam mücadelesini kazandı.

Denizli'de, erken doğumla dünyaya gelen Gürkaş bebek, verdiği yaşam mücadelesini kazanarak, ailesini sevince boğdu. Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'nde gerçekleşen 26 haftalık bir erken doğumla yaklaşık bir kilo olarak dünyaya gelen Gürkaş bebek, prematüre doğan bebeklerde ortaya çıkan enfeksiyon ve kalp deliği gibi sağlık problemleri ile karşılaşsa da gerçekleştirilen müdahaleler ile sağlığına kavuştu.

Anne Burcu Gürkaş ve baba Sezgin Gürkaş'ın ilk bebekleri olarak dünyaya gelen Gürkaş bebek 2 ay süre ile Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde tedavi edildikten sonra sağlıkla ailesine teslim edildi.

Çocuğuna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Anne Burcu Gürkaş, tavsiye üzerine bu hastaneye geldiğini söyledi. Bebeğinin durumunun gayet iyi olduğunu belirten anne, bir haftaya kadar buradan çıkaracaklarını kaydetti.

İki aylık bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Çocuk Hastalıkları doktoru Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Ören "Bebeğimiz 26 haftalık erken doğum ile bin gram olarak dünyaya geldi. Her prematüre bebekte olduğu gibi enfeksiyon ve akciğer sorunları yaşadı ancak bunları ilaç tedavileri ile aştık. Yine erken doğan bebeklerde görülen akciğer kanaması ve kafaiçi kanamasını erken müdahale ile engelledik. Kalbinde oluşmuş olan deliği verdiğimiz 3 kürlük bir tedavi ile giderdik. Bir ay kadar göz içindeki damar rahatsızlıklarını gidermek için hala ilaç tedavisine devam ediyoruz. Şu anda az miktarda oksijen tedavisi ile gözetim altında tutuyoruz. 2 kiloya ulaşan bebeğimizi 2 hafta içerisinde sağlıkla ailesine teslim edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Denizli Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title