Haberler

Kahta Hayvan Pazarında Kurban Bayramı Yoğunluğu

Güncelleme:

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kurban Bayramı'na bir hafta kala Hayvan Pazarı'nda yoğunluk yaşanmaya başladı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kurban Bayramı'na bir hafta kala Hayvan Pazarı'nda yoğunluk yaşanmaya başladı.

Uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kesime yetiştiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla sabahın ilk saatlerinden itibaren Kahta Hayvan Pazarı'nın yolunu tuttu.

Burada kurbanlıkları araçlardan indiren besiciler, kendilerine ayrılan yerlerde hayvanlarını satmaya çalışıyor. Kurbanlıklar, Kahta ilçe merkezi ve bağlı köyler yanı sıra, Gerger ve Sincik'ten de pazara getiriliyor.

Hayvan pazarlarına gelen vatandaşlar, bütçelerine uygun büyükbaş ve küçükbaş hayvan almak için pazarlık yaptı. Bazı vatandaşlar, fiyatlar konusunda bilgi edinme telaşı yaşarken, kimisi de hayvanın kilosunu tespit etmeye, yaşını anlamaya çalışıyor. Hayvanın beğenilmesinin ardından satıcı ile alıcı arasında kıyasıyla bir pazarlık başlıyor. Pazarda küçükbaş hayvanlar Bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı bulurken, büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 8 bin liradan başlayıp 17 bin liraya kadar çıkabiliyor. Hayvan Pazarı'nda bulunan özel veterinerler, belirli bir ücret karşılığında kurbanlıkların muayenesini yaparak kurbanlığın sağlıklı olup olmadığını alıcılara teyit ediyor.

Kurban Kesim Yerlerinde Koronavirüs Önlemleri

Kurban kesim yerlerini belirlendi. Kesim yerleri, Kahta Belediyesi'nce kesim sonrasında ortaya çıkacak kurban atıkları için gün içinde sıklıkla dezenfekte edilecek. Kovid-19 salgınına yönelik önlemler kapsamında kesim yerlerine gelen vatandaşlara dağıtılmak üzere maske ve eldiven hazır bulundurulacak. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Adıyaman Sincik Kahta Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title