Haberler

Kahramanmaraş: Bakan Çubukçu Kahramanmaraş'ta

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İzmir'de Yaşanan 'Bebek Tecavüzü' Olayı Karşısında Kanının Donduğunu İfade Ederek, Haberlerin Medyada Ele Alınış Şeklini Eleştirdi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İzmir'de yaşanan 'bebek tecavüzü' olayı karşısında kanının donduğunu ifade ederek, haberlerin medyada ele alınış şeklini eleştirdi.

Bakan Çubukçu, Vali İlhan Atış'ı makamında ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, hızlı bir değişim ve yenileşme içerisinde olduklarını, özellikle çocukların aileleri yanında bakılmasını önemsediklerini belirterek, "Sadece maddi yoksulluk nedeniyle kurum bakımı altına alınan çocukların kendi ailesinin yanında maddi ve ayni yardım yapılarak bakılması taraftarıyız. Daha huzurlu olabilecekleri için aile ortamlarına gönderiyoruz. Yaklaşık 3 bin küsur çocuk, Aileye Dönüş Projesi çerçevesinde ailesinin yanında kalmaya başladı" dedi.

Türkiye'de halen bine yakın çocuğun kurum yerine koruyucu aile yanında barındığını hatırlatan Çubukçu, bu konuda bir yönetmelik değişikliğine gideceklerini söyledi. Bakan Çubukçu, "Maliye Bakanlığı ile uzlaşmaya vardık. Bu konuda ciddi destekler sağlayacağız. Çocuk başına 550 YTL bir desteğimiz olacak. Bu çocuklara bakacak profesyonel koruyucu aileler oluşturacağız. Çocuklara çok iyi bir şekilde bakan ailelere sosyal güvence sağlayacağız" diye konuştu.

Basın mensuplarının İzmir'de yaşanan 'bebek tecavüzü' iddiasıyla ilgili sorularını da cevaplayan Bakan Çubukçu, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Bu konunun ele alınışı ve gündeme getiriliş tarzı ülkemizde var olagelen Çocuk Haklarını Koruma Sözleşmesi ve Koruma Kanunu gereği bebeğin resminin kullanılması, adli tıp tarafından tecavüzün kanatlanmamış olmasına rağmen, 'defalarca tecavüze uğradı, 3 kişinin tecavüzüne uğradı' gibi kesin hükümlerle haberin ele alınış şeklini doğrusu yadırgadığımı ve yerinde bulmadığımı söylemek isterim. Bahsedilen çocuk, sağlık sorunları nedeniyle şuanda hastanededir. Fiziksel rahatsızları tedavi edilecek çocuğa, psikolojik koruma sağlayacağız. Bu tür haberleri yadırgadım ve dünyanın hiçbir yerinde bu tür haberlerin bu şekilde ele alınmadığını söylemek istiyorum. Bu haberler, gençler ve çocuklar üzerinde de tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır travmalar ve olumsuz etkiler bırakıyor. Bu gibi haberler ayrıca bebeğin geleceği açısından kötüdür. Ben bir ceza avukatı olarak çocuklarla ilgili çalışmalar yapmış biri olarak çok açıklıkla söyleyebilirim ki bu olay karşısında, kanım dondu. Benim dehşete kapıldığım bu olayın bir çocuk üzerinde nasıl etki oluşturduğunu ölçebiliriz. Dolayısıyla bu tür haberleri yaparken ele alınış tarzı itibariyle örnek vakalar vermek yerine olay üzerinde ne yapılması gerektiği uzman görüşleriyle ele alınırsa en azından ülkemizde zarar gören bebeğin bir değil binlere ulaşmasını engellemiş oluruz" diye konuştu.

Bir taraftan da bu tür haberlerin ele alınış şekliyle çocuk pornografisi gibi kavramsal olarak ikinci bir infial oluşturarak elde hiçbir delil ve bulgu olmadan bu kavramlarla yan yana kullanılmasıyla haberin biraz daha dramatize edilerek toplumdaki infialin daha da arttırılacağını ifade eden Çubukçu, "Oysa ki, anneyi yargı serbest bıraktı. Çocuğun şiddete uğradığı kesindir ama bahsedilen olgu kesin değildir. İnsanlık dışı vahşet olarak nitelendirebilecek bu tür vakaların sadece adli tıp vakası olarak geçilmesi ve kalması gerektiğini düşünüyorum. Bu haberlerin ele alınış şekli bu olmalı diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title