Haberler

İş Kadınları Çalışan Kadınlarla Buluşuyor

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği Başkanı Nevin İl, Türkiye'de kadınların işgücüne katılımının istenilen düzeyde olmadığını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği'ni (DOGÜNKAD) Başkanı Başkanı Nevin İl bölgede Şiddetin olmadığı, kadınların yeterli eğitim alabildiği, temsiliyette önemli bir yere sahip güçlü kadınlar görmek istediklerini belirtti.

Diyarbakır Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği ile Diyarbakır TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle Diyarbakır'da bir dizi etkinlikler hazırladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla Diyarbakır 'da yapılacak etkinlikleri anlatan Diyarbakır Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği Başkanı Nevin İl, Türkiye'de kadınların işgücüne katılımının istenilen düzeyde olmadığını söyledi.

Kadın girişimci sayısının artması gerektiğin belirten İl Özellikle en zayıf olduğumuz konuda yani iş hayatı alanında, kadınlarımızın iş hayatına girmelerini kolaylaştıracak, destekleyecek, teşvik edecek sistemler oluşturmak zorundayız."dedi.

Hedeflerimize ulaşabilmek için daha fazla kadını iş gücüne dahil ederek, onların ekonomide, siyasette, sosyal hayatta, bürokraside nüfusları oranında temsil edilmelerinin önünü açmak gerektiğini belirten DOGÜNKAD Başkanı Nevin İl ''TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte, DTB, DTSO, DİSİAD, DOSİAD, OSB Müteşebbis Heyeti, GÜNTİAD, Kınalı Eller gibi sivil Toplum örgütlerinin katılımıyla Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde çalışan kadınlar ile buluşacağız ve daha sonra iş kadınlarımızla birlikte bir gece düzenlemiş bulunmaktayız'' dedi.

Kaynak: Temsilci / Kadın

Diyarbakır Türkiye Kadın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title