Haberler

Kaçan Danalar, Hayvan Pazarını Savaş Alanına Çevirdi

Tartıya Çıkarıldığı Sırada İpini Kopararak Bir Anda Kaçan 2 Yaşındaki Dana, Hayvan Pazarındaki Yüzlerce İnsanın Arasında Koşmaya Başladı. Kurbanlık Almak İçin Pazara Gelenlerin Şaşkın Bakışları Arasında Bir Sağa Bir Sola Kaçan Dana, Özellikle Çocuklara Korkulu Anlar Yaşattı. Bir Süre Pazar Alanında Koşan Dana, Daha Sonra Meram Belediyesi Et Kombinası'nın Bahçesine Girdi.

Tartıya çıkarıldığı sırada ipini kopararak bir anda kaçan 2 yaşındaki dana, hayvan pazarındaki yüzlerce insanın arasında koşmaya başladı. Kurbanlık almak için pazara gelenlerin şaşkın bakışları arasında bir sağa bir sola kaçan dana, özellikle çocuklara korkulu anlar yaşattı. Bir süre pazar alanında koşan dana, daha sonra Meram Belediyesi Et Kombinası'nın bahçesine girdi. Dana, çalılıklara takılınca yakalandı.

Aynı dakikalarda kaçan bir başka danayı yakalamak da kolay olmadı. Sahiplerine ter döktüren 1.5 tonluk danayı yakalamak için çevredeki vatandaşlar da seferber oldu. Pazardan kaçıp, bahçe duvarından atlamayı başaran dana, bu kez de kombinanın hemen arkasındaki tren yoluna çıktı. Yaklaşık 30 kişiyi bulan kalabalık, danayı rayların üzerinde kovaladı. Tren hattı üzerinde yaklaşık 2 kilometre koşan dana, elindeki ipi boynuna geçirmek isteyen sahibi Mehmet Hasekili'ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen Hasekili, elinden hafif yaralandı. Kovalamaca yaklaşık 1.5 saat sürdü. Küçük bir sokak arasında kıstırılan dana, 6 kişinin arasından bir kez daha kaçmayı başardı. Yeniden başlayan kovalamaca, 1 saat daha sürdü. Yorulduğu gözlenen ve güçlükle nefes alabilen dana, yine dar bir sokağa girince boynuna ip bağlanarak yakalanabildi. Dana, hayvan pazarına götürüldü.

HAYVAN PAZARLARI HAREKETLİ

Konya merkeze bağlı 3 ilçede kurulan, 9 hayvan pazarının oldukça hareketli olduğu gözlendi. Pazar bölgesindeki trafik önlemlerinin yetersiz olması dikkat çekerken, trafiğin aşırı kalabalık nedeniyle sürekli tıkandığı gözlendi. Özellikle pazar çevrelerinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Havyan pazarlarına gelerek kurbanlık satın alan kimi vatandaşlar ise aldıkları kurbanlıkları götürmekte zorluk çekti. Yürümemek için inat eden kurbanlıklar, kimi zaman yerlerde sürünerek, kimi zaman da arka ayakları havaya kaldırılarak götürüldü. Konya'da kurbanlık koyunların fiyatları 175 YTL ile 350 YTL arasında değişirken, danalar ise 1500 YTL ile 4000 YTL arasında satılıyor. Kurbanlık satışı yapan esnaflar, ilginin geçen yıllara göre daha yüksek olduğunu söyledi.

HİNDİLER BAGAJ EZİYETİ

Bu arada çevre ilçe, belde ve köy arabalarının kalktığı Eski Garaj Mevki'nde ise otobüs ve minibüslerde havyan taşındığı gözlendi. Hindilerin, Bozkır İlçesi'ne giden bir otobüsün bagaj bölümüne tıkış tıkış konulması çevredekilerin tepkisini çekti. Hindileri tanesi 40 YTL'den sattığını belirten Ahmet Türkmen, ''İlçeme götürüp satacağım. Başka türlü götürme imkanım yok'' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title