Haberler

İzmit semalarındaki Solo Türk gösterisi izleyenleri gururdan ağlattı

İzmit semalarındaki Solo Türk gösterisi izleyenleri gururdan ağlattı İzmit'in kurtuluşunun 98. Yılı Solo Türk gösteri uçuşu ile kutlandı Körfez sahili gösteriyi izlemek isteyenlerle dolduKOCAELİ– İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98.

İzmit semalarındaki Solo Türk gösterisi izleyenleri gururdan ağlattı

İzmit'in kurtuluşunun 98. Yılı Solo Türk gösteri uçuşu ile kutlandı

Körfez sahili gösteriyi izlemek isteyenlerle doldu

KOCAELİ– İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı kapsamında düzenlenen Solo Türk uçuş gösterisi izleyenleri duygulandırdı. Uçakların gösterilerini heyecanla izleyen vatandaşların, Türk ordusunun gücü karşısında gözleri doldu.

İzmit, düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını kutlamaları kapsamında İzmit Körfezi'nde Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Solo Türk gösterisi düzenlendi. Kentin kurtuluşunun yıl dönümü kutlamaları kapsamında İzmit SEKA Park sahilinde oluşturulan alanda kurtuluşun tarihi anlatılarak halk oyunları oynandı. Daha sonra sahneye gelen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kurtuluşun coşkusunu gelecek kuşaklara aktarmanın önemine değindi.

"Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine de sahip çıkamaz"

Törende söz alan Başkan Hürriyet, "Yunan işgali altında olan İzmit'imiz 98. yıl önce bugün kurtuluşuna kavuştu. Biz de kurtuluşun 98. yılında hep birlik ve beraberliğimiz bizlere güç katsın biz de bu güçle İzmit'imizi daha güçlü yarınlara ulaştıralım, dedik. Yarınlardan umutluyuz çünkü bizler Mustafa Kemallerin, İsmet İnönülerin, Kara Fatmaların, Yahya Kaptanların, bu vatanı kanları pahasına armağan eden aziz şehitlerimizin torunlarıyız. Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine de sahip çıkamaz" dedi.

Duygu dolu anlar yaşandı

Konuşmaların ardından İzmit Körfezi semalarında sahne alan Solo Türk ekibi, binlerce kişinin dolduğu sahil üzerinde birbirinden tehlikeli akrobasi hareketlerini sergiledi. Solo Türk ekibinden bir savaş uçağı ile yapılan gösteriyi cep telefonlarıyla görüntüleyen vatandaşlardan bazıları duygu dolu anlar yaşadı. Gösteride Türk ordusunun gücünü hissettiği için duygulandığını anlatan Zülfü Özcan, "Çok iyiler. Böyle güçlü Türk ordusu. Ne mutlu Türküm diyene. Biz Bulgaristan'dan geldik ama İzmit'te oturuyoruz. Çok harikalar. Ağlayacağım geliyor. Her yıl geliyorum. Çok duygusallaşıyorum. Diyorum ki Türk milletine karşı kimse gelemez" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
title