Haberler

İzmir: Shp Genel Başkanı Karayalçın İzmir'de

Toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere İzmir'e gelen Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, Türkiye'nin Lübnan'a dünyanın başka bir bölgesi gibi davranamayacağını belirterek, "Dünyanın en ücra köşelerine barışın sağlanması için giden Türkiye'nin, yanıbaşımızdaki Lübnan'a ilgisiz kalması beklenemez" dedi.

Toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere İzmir'e gelen Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, Türkiye'nin Lübnan'a dünyanın başka bir bölgesi gibi davranamayacağını belirterek, "Dünyanın en ücra köşelerine barışın sağlanması için giden Türkiye'nin, yanıbaşımızdaki Lübnan'a ilgisiz kalması beklenemez" dedi.

SHP İzmir İl Başkanlığı'nda, gündemi değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenleyen SHP Lideri Karayalçın, Lübnan konusunda parametrelerin Birleşmiş Milletler (BM) Genel sekreteri Cofi Annan ziyaret için Türkiye'ye gelmeden bir an önce belirlenmesi gerektiğinin altını çizerek, "Türkiye asker gönderme kararını verebilir, vermeyebilir. Kategorik olarak 'hayır asker göndermiyoruz' demeyi de doğru bulmuyoruz, 'evet asker göndereceğiz' şeklindeki bir angajmanın da uygun olmadığı kanısını taşıyoruz. Bu üç bakış açısı itibariyle değerlendirme yapılmasını gerekli görüyoruz. Özetle, Cofi Annan'ın Türkiye ziyaretinden önce bunlar ortaya çıkmalıdır diyoruz" şeklinde konuştu.

"FINDIK DÜŞÜNCE ATÖLYESİ'Nİ KURUYORUZ"

Türkiye'nin çok yoğun bir biçimde son aylarda Karadeniz'in fındığını tartıştığını, SHP'nin de bu tartışmanın içinde yoğun bir biçimde bulunduğunu kaydeden Murat Karayalçın, şöyle konuştu:

"SHP, Eylül ayında çöken fındık piyasasının yeniden yapılandırılması için bir çalışmayı başlatacaktır. Fındık Düşünce Atölyesi'ni kuruyoruz. Fındık Düşünce Atölyesi'nde, fındık konusunda Türkiye'nin yeni bir pazar inşa etmesi için düşünceler üretme, çözüm önerileri ortaya koyma kararını almış bulunuyoruz".

Türkiye'nin bu yıl üzüm, incir, zeytin olmak üzere bir çok tarım ürününde var yılını yaşadığını belirten Karayalçın, üreticinin alınterinin karşılığını verecek fiyatları saptama, alımları yapmak olanağının bulunduğunu savunarak, "Türkiye, bakın devlet demiyorum, Türkiye piyasalara müdahale etmelidir. Fiyatları makul seviyelerde tutmak için gerekiyorsa arz fazlasını çekmelidir. Üreticiye ucuz kredi verilmelidir. Devletin bütçesinden karşılıksız olarak kaynakların verilmesini, dağıtılmasını kastetmiyoruz; sistemin ucuz kredi vermesini, sistemden yararlanarak ucuz kredilerin devreye sokulmasını öneriyoruz" açıklamasını yaptı.

"SİYASİ AHLAKSIZLIK"

SHP'den istifa eden Mersin Milletvekili, eski Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ersoy Bulut'u, basında çıkan "DTP ile ittifak yapmayacağınızı da açıklayın" şeklindeki sözleri nedeniyle sert bir dille eleştiren Karayalçın, "Bu talep ve bu açıklama gerçek dışıdır, haksızlıktır. Haksızlık, insafsızlık bir yana, bir siyaset ahlaksızlığı yaşanmaktadır. Genel başkan yardımcısı, MYK üyesi sıfatı taşıyan bir kişinin 'Bir de falanca partiyle ittifak yapmayacağınızı söyleyin' demesini çok büyük bir üzüntü ile, derin bir üzüntü ile karşılıyorum. Bunu siyasi ahlaksızlık olarak niteliyorum ve MYK'nu bu konuyu görüşmek üzere pazartesi günü olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" dedi.

Partisinin 2006-2007 siyaset programını hazırlamakta olduğunu, 13 aylık bir süreci kapsadığını, ittifak yapmadan seçime girecekmiş gibi hazırlık içerisinde olduklarını açıklayan Karayalçın, Bülent Ecevit'in önerdiği solda ittifakı SHP olarak desteklemeye devam ettiklerini de vurguladı. Sol partilerin ittifakının zorunluluk olduğunun altını çizen Karayalçın, şunları söyledi:

"Artık Türkiye'de sağ ile sol arasındaki farkın Pepsi Cola-Coca Cola düzeyine indiği söylenebilmekteyse, değerli TV sanatçısı sayın Pınar Altuğ'un devrimciliği seslendirilmekteyse, sol partilerin ittifakı eskisinden daha da büyük önem taşımaktadır. Ancak, ittifak ciddi bir kurum. İnsanlarımız 12'ye beş kala sağlanan birlikteliklerden rahatsızlık duymaktadır. İnsanlarımız 'Sol partiler iyi ki bir araya geldi' deyip oy vermeyi de düşünmemekteler. Şunu söylemek istiyorum; eğer bir sol ittifak olacaksa, bu çok önceden olabilmeli. Eğer bir sol ittifak olacaksa, bu bir programa dayanmalı, ortak bir başbakan adayı çıkarılmalı".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title