Haberler

İzmir: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

- Fransız Ulusal Meclisi'nde Bugün Kabul Edilen "Sözde Ermeni Soykırımı'nın Tanınmamasını Cezalandıran" Kararı Değerlendiren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İesob) Başkanı Mehmet Ali Susam, "Bu Karar ile Fransa'ya Yakışmayacak Bir Şekilde Düşünce Özgürlüğüne Büyük Bir Darbe Vurulmuştur" Dedi.

- Fransız Ulusal Meclisi'nde bugün kabul edilen "Sözde Ermeni Soykırımı'nın tanınmamasını cezalandıran" kararı değerlendiren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Mehmet Ali Susam, "Bu karar ile Fransa'ya yakışmayacak bir şekilde düşünce özgürlüğüne büyük bir darbe vurulmuştur" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar camiası olarak tasarının kabul edilmesinden derin üzüntü duyduğunu dile getiren Mehmet Ali Susam, "Tasarı Avrupa Sözleşmesi'nin ihlali anlamına gelmektedir ve Fransa demokrasisine de yakışmadı. Fransa'nın ifade özgürlüğünü kısıtlamasına yönelik bu yaklaşımını Esnaf ve Sanatkarlar ile Türk halkı değerlendirecektir. Alınan bu karardan hem Fransa'nın hem de Ermenistan'ın olumsuz etkileneceğini, ülke halkları arasındaki dostluğun da zedeleneceğini düşünüyorum. Sağduyulu Fransızların ve senato üyelerinin yasanın senatoda reddini sağlamaları gerekir. Fransa'daki meslek örgütleri nezdinde girişimlerde bulunarak, iki ülke arasında ticari, sosyal ve tarihsel ilişkilerimizin korunması hareket edilmesini anlatmalıyız" diye konuştu.

Susam, "Ulusal çıkarlarımızı göz önünde bulundurarak, sağduyulu olarak hareket etmemiz gerekmektedir. Fevri hareketlerden uzak, TESK ve diğer sivil toplum örgütler ve inisiyatifler ile birlikte demokratik tepkilerimizi oluşturacak eylemlerde olmaya İzmir Esnaf ve Sanatkarı hazırdır" dedi.

(YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title