Haberler

İzmir: Esnaf ve Sanatkardan Seçim Tehdidi

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İesob) Başkanı Mehmet Ali Susam, Küçük Esnafı Koruyacak Yasanın Meclis'ten Geçmesinin İlk Şartının Kamuoyu Oluşturmak Olduğunun Altını Çizerek, "Seçime 5-6 Ay Kaldı. Eğer Bu Yasa Bu Parlamentodan Çıkmazsa Bize Gelip de Oy İstemeye Kimsenin Hakkı Yoktur. Oy Vermeyeceğiz. Vermeyeceğimizi de Buradan Söylüyorum" Dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Mehmet Ali Susam, küçük esnafı koruyacak yasanın Meclis'ten geçmesinin ilk şartının kamuoyu oluşturmak olduğunun altını çizerek, "Seçime 5-6 ay kaldı. Eğer bu yasa bu parlamentodan çıkmazsa bize gelip de oy istemeye kimsenin hakkı yoktur. Oy vermeyeceğiz. Vermeyeceğimizi de buradan söylüyorum" dedi.

İESOB ve İzmir Ticaret Odası ortak organizasyonuyla Hilton Oteli'nde düzenlenen "Hipermarketlerin Ekonomik ve Sosyal Yaşama Etkileri " konulu panel geniş bir katılımla gerçekleşti. Panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, İzmir'de her 100'er metre arayla 3 market zincirinin birarada bulunduğu sokaklar bulunduğunu, bunun artık yasal bir çerçeveye oturtulması gerektiğini söyledi. Kazançoğlu, "Kanunun çıkartılması sürekli engellenirken, kuruluş ve faaliyetlerinin belli kurullara bağlanması gerektiğini düşündüğümüz hipermarketler sokak aralarına kadar girdi. Aynı koşullarda rekabet ortamının yaratılmasıyla odamız bu tip yapılanmalara karşı değildir. Büyük mağazaların perakendecilik piyasasındaki payları hızla yükseliyor. 60 milyar dolarlık perakende pazarının 20 milyar dolarlık kısmını, toplam pazarın yüzde 33'ü oluşturuyor. Bu büyüklükte pazar payı olan yapılanmanın yarattığı sıkıntıları görmezden gelmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

Daha sonra söz alan İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam, hipermarket yöneticilerinin de panele gelmek için "Evet" dediklerini, ancak sonradan kararlarını değiştirdiklerini belirterek, "Kendi tercihleridir. Oraya gidip bir şey söylemeye gerek yok. Biz nasılsa bu yasayı parlamentodan geri çektirecek, bakanları genel kurulumuza getirtebilecek kadar güçlüyüz diye düşünebilirler. Ama hiçbir güç toplumun, halkın gücünden büyük değildir" dedi.

Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 3 büyüdüğünü, ancak İMKB'de işlem gören 220 tane şirketin yüzde 30 büyüdüğünü hatırlatan Susam, "Türkiye büyüyor ama bizim esnaf ve sanatkarımız şikayetçi. Bir ülkede büyüme varsa herkes payını alsın ki anlamlı bir büyüme olsun, ancak herkesin yaşam hakkı da olacak. Ahilik geleneğinde esnaf ve sanatkarın birinci görevi öncelikle başkalarının haklarını savunmaktır. Ancak kendi haklarının da elinden alınmasına müsaade etmeyiz. Eğer bu yasa bu parlamentodan çıkmazsa bizden gelip oy istemesinler, vermeyeceğimizi buradan söylüyorum. Bu yasa çıkmazsa iki elimiz yakalarındadır" şeklinde konuştu.

Esnafa mutlaka destek ve yardım edilmesi gerektiğini belirten İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ise, "Hükümet programlarında mutlaka esnaf ve sanatkarın durumu iyileştirilecek yazıyor. Önemli olan yazılanları faaliyete geçirmek" dedi.

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Vedebi Palandöken, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu üyesi İzmir Milletvekili Sedat Uzunbay ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr. Adem Şahin'in de açılış konuşmalarını yaptığı panele katılım yoğun oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title