Haberler

İzmir: Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (Deü) Akademik Resmi Yıl Açılışında Konuşan Deü Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, Ülkenin İmkanları Kısıtlıysa Üniversitelerin Kendi İmkanlarını Kendilerinin Oluşturması Gerektiğini Söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) akademik resmi yıl açılışında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, ülkenin imkanları kısıtlıysa üniversitelerin kendi imkanlarını kendilerinin oluşturması gerektiğini söyledi.

Sabancı Kültür Sarayı'nda düzenlenen DEÜ'nün 2006-2007 akademik yılı açılış törenine, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı'nın yanı sıra İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Çelikol, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Ayan ile öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Rektör Alıcı, üniversitenin bu yıl 24. açılışının yapıldığını söyleyerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bu ülkede yaşayanların en çok muhtaç olduğu şey çalışkan olmaktır" sözünün çok önemli olduğunu, ancak çalışarak yarınların yaratılabileceğini söyledi. Rektör Alıcı, "Üniversitemizin tüm fakültelerinin inşaatları, üniversitenin kendi öz kaynaklarıyla sürmektedir. Harcamalarımızı üniversitenin döner sermayesinin gelirleriyle karşılıyoruz. Çok uzun süredir, sağlık kesimine devletten yatırım yapılamıyor. Daha önceki yıllarda da bu yıl da sağlığa sıfır yatırım yapılıyor. Gerçekten baktığımız zaman yazıyla da rakamla da sıfır yazılı olduğu görüyoruz. Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bütün imkanlarını üniversitenin diğer fakülteleri için kullandığımızı da itiraf ediyorum. Üniversite bir bütündür. Üniversitemiz, ununu eleyip, eleğini duvara asmış bir üniversite değildir. Halen gelişen bir üniversitedir. Günlümüz istiyor ki DEÜ 70 milyonluk bu ülkeyi besleyecek bilimsel araştırmalar yapsın ve onu bütün dünyaya pazarlayabilsin" diye konuştu.

Ülkenin imkanları kısıtlıysa o zaman üniversitelerin kendi imkanlarını kendilerinin oluşturması gerektiğini ifade eden Rektör Alıcı, "Bu ülkenin geleceğine üniversite olarak katkıda bulunacağız. Bu bir zorunluluk, kaçabileceğimiz bir görev değil. Üstelik bir lüks de değil, muhakkak yapılması gereken bir iş. Bu ülkede yaşayan her bireyin nasıl bu ülkeyi geliştirmek, katkı koymak gibi bir görevi varsa, bu üniversite çalışanlarının da bu üniversitenin gelişmesine katkı koymak gibi ödevleri vardır. DEÜ'nün görevi, eğitim ve araştırmayı kullanarak, toplumun ekonomik, kültürel ve sosyal zenginliğini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından DEÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası konser verdi. Üniversitenin çeşitli fakültelerine ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile 2005-2006 eğitim yılında DEÜ'den birincilikle mezun olan öğrencilere ödülleri ve çeşitli hediyeler sunuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title