Haberler

İzmir'de Organ Nakli

Manisa'da Beyin Ölümü Gerçekleşen Kişiden Alınan Böbrek, 10 Yıldır Böbrek Rahatsızlığı Bulunan Hastaya Nakledildi.

Manisa'da beyin ölümü gerçekleşen kişiden alınan böbrek, 10 yıldır böbrek rahatsızlığı bulunan hastaya nakledildi.

10 yıldır böbrek rahatsızlığı olan ve 19 aydır diyalize giren Manisalı Cavit Özyar'a, beklediği böbrek, Manisa'da beyin ölümü gerçekleşen hemşehrisinden geldi.

Pazartesi günü beyin kanaması nedeniyle Manisa Devlet Hastanesine kaldırılan ve burada beyin ölümü gerçekleşen 58 yaşındaki Salih Hoşgör'ün ailesi tarafından bağışlanan böbreği, İzmir'e getirildi.

Hoşgör'ün bağışlanan böbreği dün gece yarısı Kent Hastanesi Organ Nakil Merkezi'nde Doç. Dr. Serdar Kaçar tarafından yapılan operasyonla 10 yıllık böbrek hastası olan Cavit Özyar'a nakledildi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nda memur olarak çalışan Özyar, 10 yıldır böbrek hastası olduğunu 19 aydan bu yana ise diyalize girdiğini söyledi.

Eşinin kendisine böbreğini vermek istediğini belirten Özyar, “Eşim bana böbreğini vermek istedi ama ona kıyamadım. Bu yüzden kadavra listelerine kayıt oldum. Bana babalarının böbreğini veren aileye, binlerce kez teşekkür ederim. Onlarla tanışmak isterim. Organ bağışının ne kadar kutsal olduğunu yaşamadan insan anlayamıyor. Bu konuda lütfen herkes duyarlı olsun” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title