Haberler

İzmir'de İbda-c Üyesi 6 Kişi Gözaltına Alındı

İzmir'de Terör Örgütü İbda-c Üyesi Olduğu İddia Edilen 6 Kişi Polis Tarafından Düzenlenen Operasyonla Gözaltına Alındı. Gözaltına Alınan 6 Kişinin Ünlü Politikacı, Sanatçı, Bazı Din Adamları ile Yurt Dışı Bağlantılı Kurumlara Yönelik Eylem ve Suikast Hazırlığı İçinde Oldukları Öğrenildi.

İzmir'de terör örgütü İBDA-C üyesi olduğu iddia edilen 6 kişi polis tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişinin ünlü politikacı, sanatçı, bazı din adamları ile yurt dışı bağlantılı kurumlara yönelik eylem ve suikast hazırlığı içinde oldukları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Konak ilçesine bağlı Gürçeşme ve Yeşildere semtleri ile Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar beldesinde bazı evlere operasyon yaptı. Dün gece gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü İBDA-C üyesi ve bölge sorumlusu olduğu iddia edilen 'Ebu Musaf El Mansur' kod adlı C.T. ile İBDA-C üyesi Z.S., Ö.Ş.E., M.T., E.S ve M.S.O isimli 6 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonda, bu kişilere ait bir adet kalaşnikof silah ve bu silaha

ait 45 mermi, bir adet tabanca, bir adet seyyar dipçikli otomatik av tüfeği ve bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

ÜNLÜLERE SUİKAST HAZIRLIĞI

Gözaltına alınan şahısların yapılan sorgulamalarında terör örgütü İBDA-C üyesi oldukları ve terör örgütü El-Kaide aracılığı ile Türkiye'de ve yurt dışında kendilerine yandaş aradıkları öğrenildi. Gözaltına alınan C.T.'nin yurt dışındaki bazı savaş bölgelerinde eğitim aldığı, yakalanan diğer 5 kişiye suikast ve bomba eğitimi verdiği öğrenildi. Gözaltındaki 6 kişinin görüşlerine ters düşen yurt dışı bağlantılı kurum, siyasetçi, sanatçı ve din adamlarına yönelik eylem ve suikast hazırlığı içinde oldukları

belirtildi. Yakalanan şahıslarla birlikte suikast düzenlemeyi düşündükleri bazı sanatçıların ve ünlülerin isimlerinin yazılı olduğu liste ele geçirildi. Grubun lideri olan C.T.'nin kendisine ait bir internet sitesinde de örgüt üyelerine bomba yapımı, hedeflere bomba koyma eğitimi verdiği ortaya çıktı. Yakalanan şahısların sorgusu İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde sürdürülüyor.

(FH-YK-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title