Haberler

İzmir: Almanya'nın Goslar Kenti'nde Türk Üniversitesi Projesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Almanya'nın Goslar Kenti Belediyesi İşbirliği ile Almanya'da İlk Türk Özel Üniversitesi Açılması İçin İyi Niyet Mektubu İmzalandı. Almanya Çevre Bakanı Sigmar Gabriel, Projenin Harika ve Eşsiz Olduğunu, Türkiye'nin AB ile Entegrasyonu Bakımından Önem Taşıdığını Kaydetti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Almanya'nın Goslar kenti belediyesi işbirliği ile Almanya'da ilk Türk özel üniversitesi açılması için iyi niyet mektubu imzalandı. Almanya Çevre Bakanı Sigmar Gabriel, projenin harika ve eşsiz olduğunu, Türkiye'nin AB ile entegrasyonu bakımından önem taşıdığını kaydetti.

İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya, Almanya Çevre Bakanı Sigmar Gabriel, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin ve Goslar Belediye Başkanı Dr. Otman Hesse katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversitenin yerinin Goslar Belediyesi tarafından üniversiteye hibe edildiğinin altını çizerek, "Üniversitenin yeri eski bir kışla. Kurulacak olan üniversitenin ilk etapta 300, sonraki 10 yıl içinde de 2 bin 500 öğrenciye ulaşmasını bekliyoruz. Goslar Belediyesi, İEÜ'nün projesi doğrultusunda şehir planlamacıları arasında bir yarışma düzenleyecek ve üniversitenin planını oluşturacak. İEÜ'nün hedefi kısa süre içerisinde oradaki üniversitenin sahibi olmak. Goslar Belediyesi, yaklaşık 25 milyar Euro'ya mal edilecek olan üniversitenin yapım aşamasında tüm giderlerini karşılayacak, 10 sene geri ödemesiz olacak ve İEÜ 11 yıl sonra bu parayı geri ödeyecek. Üniversitemizin henüz bir ismi yok ancak 2008 yılında eğitim öğretim hayatına başlamasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

ALMAN BAKAN'DAN FİNANSÖRLÜK SÖZÜ

Almanya Çevre Bakanı Sigmar Gabriel ise, projenin harika ve eşsiz olduğunu söyleyerek, bu işbirliğinin parlak bir istikbal açacağını kaydetti. Bakan Gabriel, "AB, Türkiye'nin AB'ye girip girmemesi konusunda şüphe duyarken, biz böyle bir proje başlatıyoruz. Biz bilinçli olarak bu projeyi yapıyoruz. Bu proje, Türkiye'nin AB ile entegrasyonu bakımından yol gösterici olabilir. Bunun için cesaret, iyimserlik, çok çalışma ve biraz da şansa ihtiyacımız var. İzmir'de bunların hepsi mevcut. Ben sosyal demokrat olduğum halde, bugün özel üniversitelerin fonksiyonlarına çok daha fazla güveniyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Gabriel, konuşmasında bir söz de vererek, "Ben teknik açıdan çok yetkin değilim ancak üniversitenizde enerji konusunda çalışma yapacak olursanız, size finansör olarak yardımcı olabilirim. Çünkü bu proje hem Almanya-Türkiye hem de AB-Türkiye'nin yakınlaşması açısından önemli bir proje" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin, Goslar Belediye Başkanı Dr. Otman Hesse tarafından üniversite ile ilgili olarak iyi niyet mektubu imzalandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title