Haberler

İzmir: 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

İzmir'de 2 Yaşındayken Geçirdiği Çocuk Felci Hastalığı Nedeniyle Bir Daha Yürüyemeyen Yavuz Selim Ant, Tekerlekli Sandalyesinin Üzerinde İzmir Gençlerbirliği Takımının Hem Antrenörlüğünü Hem de Başkanlığını Yapıyor. Saha Kenarında Futbolcularına Direktifler Yağdıran Ant, Engelli Olmasının Yaptığı İşi Engellemediğini Söyledi.

İzmir'de 2 yaşındayken geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle bir daha yürüyemeyen Yavuz Selim Ant, tekerlekli sandalyesinin üzerinde İzmir Gençlerbirliği takımının hem antrenörlüğünü hem de başkanlığını yapıyor. Saha kenarında futbolcularına direktifler yağdıran Ant, engelli olmasının yaptığı işi engellemediğini söyledi.

Henüz küçük bir çocukken geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle bir daha yürüyemeyen ve koltuk değneklerine mahkum olan Yavuz Selim Ant'ın içindeki futbol aşkını bu engelinin engelleyemediğini belirtti. O yıllarda aşı olmadığı için tedavisinin yapılamadığını söyleyen Ant, ilk önce ailesinin daha sonra Allah'ın verdiği heyecan ve insan sevgisiyle özrünü hiç hatırlamadığını ifade etti. Futbol sevgisinin 5-6 yaşlarında radyoda maç dinleyerek başladığını kaydeden Ant, "Radyoda maç dinlerken bir Beşiktaş taraftarı oldum. Ağabeyim de profesyonel futbolcuydu bunun da etkisi oldu. Daha sonra sokaklarda değneklerimin üzerinde top oynamaya başladım. Sosyal yönümün kuvvetli olması ve gençlere olan sevgimle adeta kendimi futbola adadım ve 35 yıldır da amatör futbolda hizmet veriyorum" dedi.

Yetiştirdiği futbolcuların yanında bir çok mühendis, doktor olan gençlerin olduğunu da ifade eden Ant, üretici olan herkesin mutlu olabileceğini, engelleri geçebileceğini söyleyerek, futbolcularıyla aralarındaki iletişimin de bir baba oğul gibi olduğunu belirtti. Ant, "Futbolcularım maça çıkarken, gözlerim yaşararak sahaya çıkıyorum. Bambaşka anlatılamayacak bir duygu. Onlara dürüstlüğü aşılıyorum, o zaman başarılı olduklarını da görüyorum" şeklinde konuştu.

Saha kenarında futbolcularına direktif verirken topun bacaklarına isabet etmesi sonucu her iki bacağının da kırıldığını ve daha sonra da tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu belirten Ant, oyuncularına mimikleriyle, hareketleriyle yapmaları gereken hareketleri tarif edebildiğini söyleyerek, "Başka bir takımda bu işi yapmam mümkün değil belki ama futbolcularımla ayrı bir kontak kuruyorum tamamen bir sevgi içinde onlarla bir iletişim içinde çok şeyi başarıyoruz" açıklamasında bulundu.

Yavuz Selim Ant, 1958 yılında kurulan ve şu anda 1.Amatör Küme'de mücadele eden İzmir Gençler Birliği'ni çalıştırıyor. Gece idmanlarında Ant, futbolcularına neler yapmaları gerektiğini söylerken, genç sporcular onun her dediğini can kulağıyla dinliyor. Banka emeklisi futbol sevdalısı Ant, akülü tekerlekli sandalyesiyle saha içine kadar girip futbolcularına taktik veriyor. Futbolcuları tarafından da çok sevilen Ant'ın çalıştırdığı gençler, hocalarını çok sevdiklerini söyleyerek, onunla çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title