Haberler

Zeytinburnu'nda Kurulacak Millet Bahçesi'nin İlk Fotoğrafları Yayınlandı

Güncelleme:

İstanbul Zeytinburnu'nda kurulacak Millet Bahçesi'nde çalışmalar başlıyor. 94 bin metrekarelik yeşil alana sahip olacak projenin detayları da ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Atatürk Havalimanı kapatıldıktan sonra yerine Millet Bahçesi yapılacak ve bu bahçe, Central Park'ın yaklaşık 4 katı büyüklüğünde olacak" diye tarif ettiği Millet Bahçeleri'nin ilk örneklerinden biri Zeytinburnu'na yapılıyor. 4 senedir üzerinde çalışılan ve kısa süre önce tamamlanan Millet Bahçesi için ilk kazmanın önümüzdeki aylarda vurulması bekleniyor.

94 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN OLUŞTURULACAK

"Biz çevreciyiz. Bugüne kadar diktiğimiz milyarlarca ağaçlarla nam saldık. Şimdi yeni bir adım daha atacağız ve bazı illerimize Millet Bahçeleri kuracağız" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarif ettiği Millet Bahçeleri'nin ilki Zeytinburnu'na yapılıyor. 94 bin metrekarelik yeşil alandan oluşan Millet Bahçesi'nin projesi geçtiğimiz aylarda şekillendi. Tapusu 22 Mart 2016'da alınan Beştelsiz Mahallesi'ndeki Askeri lojmanların yerine yapılacak Millet Bahçesi için ilk kazmanın önümüzdeki aylarda vurulması bekleniyor. Askeri lojmanlardaki personel ise TOKİ işbirliğiyle yapılan ve temmuz ayında tamamlanacak olan Başakşehir 5'inci etaptaki yeni askeri lojmanlara taşınacak.

MİLLET BAHÇESİ NASIL OLACAK?

İşte Zeytinburnuluları yeşile doyuracak 94 bin metrekarelik Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin ilk detayları:

Öncelikle İstanbul'un en özgün yeşil alanları arasında yer alacak olan Zeytinburnu Millet Bahçesi'yle birlikte İstanbul ve özelde Zeytinburnu, 94 bin metrekarelik dev bir yeşil alana kavuşacak. TOKİ iş birliğiyle yapılacak olan 94 bin metrekarelik yeşil alana sahip İstanbul'un en özgün bahçesi için çalışmalarına aralıksız devam eden Zeytinburnu Belediyesi, Beştelsiz Mahallesi'ndeki askeri lojmanlarda ikamet eden ordu personelinin, temmuz ayında tamamlanacak olan Başakşehir 5'inci etaptaki yeni askeri lojmanlara taşınmasıyla birlikte Millet Bahçesi için ilk kazmayı vuracak. 94 bin metrekarelik Millet Bahçesi tamamlandığında Türkiye'nin en özgün sosyal donatı alanlarından biri olacak.

"CENTRAL PARK" MODELİ ZEYTİNBURNU'NDA OLACAK

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi gibi sadece Zeytinburnu'na değil çevre ilçelere de İstanbul'un en özgün yeşil alanlarından birini sunmayı amaçlayan Millet Bahçesi'ne, İstanbul ve Zeytinburnu'nun her noktasından rahatlıkla ulaşılabilecek.

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nde; 3 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları, 420 metrekarelik 6 adet egzersiz (Fitness) istasyonu, bin 800 metrekarelik çeşitli yaş gruplarına uygun 3 adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru,2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu,4 metre genişliğinde 2.800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nin örneği sayılan Şifalı Bitkiler Bahçesi, kaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, duş alma alanı, bay, bayan ve engelli lavaboları ile kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği birçok alanlar yer alacak. Beştelsiz Mahallesi'ndeki Askeri lojmanların yerine yapılacak 94 bin metrekarelik Millet Bahçesi, sadece Zeytinburnu'na değil çevre ilçelere de hizmet verecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Central Park Zeytinburnu Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title