Haberler

İstanbul Valisi Mutlu'dan Uyarı: Herkes Ayağını Denk Alsın

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2012 yılı Turizm Değerlendirme toplantısına katıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2012 yılı Turizm Değerlendirme toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Mutlu, turistlerin dolandırılmasıyla ilgili olarak, "Herkes ayağını denk alsın" dedi.

"TURİST SAYISININ YÜZDE 16 ORANINDA YÜKSELDİĞİ BİR YILI YAŞADIK"

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ndeki toplantıya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili katıldı. Vali yaptığı konuşmada Mutlu, "Önemli bir adımın, önemli bir hamlenin gerçekleştiği İstanbul'da, turist sayısının yüzde 16 oranında yükseldiği bir yılı yaşadık. Bu, bizler için elbette büyük memnuniyet vesilesidir. Fakat katedeceğimiz daha çok yol vardır. Bu rakamlar, İstanbul'un mevcut potansiyeli itibariyle gerçek gücünü de asla ifade etmemektedir. İstanbul bunun çok daha fazlasını gerçekleştirecek güce sahiptir. Nihai hedefimiz, bugün 9 milyon 300 bine ulaşmış turist sayısını 2020'li yıllarda 20 milyonun üstüne çıkarmak ve milli gelirde turizmi önemli bir paya kavuşturmaktır" dedi. Kongre turizmi konusunda İstanbul'un dünyanın 6. büyük kongre şehri olduğunu söyleyen Mutlu, "Önümüzdeki süreçte mutlaka ilk 3'e sokmak gibi bir idealimiz var. Bu, İstanbul'a yakışıyor" diye konuştu.

"HANUTÇULUK SURETİYLE TURİSTLERİ RAHATSIZ EDEN GÖRÜNTÜYE MÜSAADE EDİLMEYECEK"

Vali Mutlu, bir yabancı belgesel kanalının İstanbul'da çekimler yaparak turistlerden fazla para alınmasını belgelemesiyle ilgili de konuştu. Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Geçtiğimiz günlerde İstanbul'umuzla ilgili olumsuz bir haberle hepimiz üzüldük. Ama 'Bir musibet bin nasihattan iyidir' diye de bir söz var. Netice itibariyle bu kanayan yaraya - buna hanutçuluk deniyor - ciddi bir şekilde parmak bastık. Açık söylüyorum. İstanbul'da hanutçuluk yapmak suretiyle İstanbul'da turistleri rahatsız eden bir görüntüye bundan sonra ebediyen müsaade edilmeyecektir. Bugüne kadar da müsaade edilmedi ama bundan sonrası çok daha güçlü bir şekilde kendini hissettirecektir" dedi. İşletmelerle ilgili yapılan cezai işlemlere de değinen Mutlu, "Neticede, bu işletmelerle ilgili işlemler yapıldı. Beş işletmeyi kapattık. Kapatmakla kalmıyoruz. Ardından diğer denetim faktörlerini devrede tutmak suretiyle bu işletmelere yönelik, sıkı takibimizi sıkı bir şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.

VALİ'DEN SERT UYARI: KİM YANLIŞ YAPARSA BİZ BAŞINDA OLACAĞIZ

Vali Mutlu, "Kim yanlış yaparsa, biz başında olacağız. Bu meseleyi, İstanbul'un meselesi olmaktan çıkaracağız. Herkes ayağını denk alsın. Devletin pek çok denetim mekanizması vardır. Emniyeti vardır, belediyesi vardır. Başka alanlarda denetim mekanizması vardır.Kim yanlış yaparsa, devletin bütün mekanizmaları yanlış yapanın kapısındadır. Bunu açıkça ilan ediyorum. Bunun mekanizmasını kurduk ve çalıştırıyoruz. Kim yanlış yaptıysa bugüne kadar, bunların hepsiyle ilgili işlem yapacağız onu da söyleyeyim. Hiçkimsenin devletin denetim mekanizması dışında kalması denetlenmemesi ve cezalandırılmaması mümkün olmaz. Ben cezayı seven bir idareci değilim ama hak edene ceza vermekten büyük bir mutluluk duyarım. Kim elini gönlünü yanlı işin içine sokarsa, kim bu şehrin ve devletin itibarını zedelemeye kalkarsa, karşısında devleti yani bizi bulur" diye konuştu.

"GEÇEN YIL İSTANBUL'DA 2 MİLYON 700 BİN CEZAİ İŞLEM YAPILDI"

Soru üzerine İstanbul'da trafikte kesilen para cezalarıyla ilgili de konuşan Mutlu, "İstanbul' da 3 milyon 100 bin araç var. Her gün 500 civarında İstanbul trafiğine çıkan araç var. Bizim de çok ciddi bir denetim mekanizmamız var. Geçen yıl bu denetimler sonucunda İstanbul'da 2 milyon 700 bin cezai işlem yapıldı. Bu şehrin trafik denetiminde bu kadar güçlü bir duruşumuz var. 454 bin civarında ise, yasak parklanmayla ilgili ceza var. Farklı ceza türleriyle ilgili topladığınızda 2 milyon 700 bin ediyor. Bunun 450 bini yasak park cezasıdır" dedi.

"2012'DE İSTANBUL'A 9 MİLYON 381 BİN 670 TURİST GELDİ"

İstatistiklere göre, İstanbul Avrupa'nın en çok ziyaret edilen üç şehrinden biri oldu. 2012 yılının ilk 11 ayında Türkiye'yi 30 milyon 439 bin 612 yabancı turist ziyaret etti. 2012'de İstanbul'a ise 9 milyon 381 bin 670 yabancı turist geldi. 2011 yılına göre turist sayısında, yüzde 16,4'lük bir artış yaşandı. İstanbul'a en çok turist gönderen ülkeler ise, Almanya, Rusya Federasyonu, ABD, İngiltere ve Fransa oldu.İstanbul'u 2012 yılında Arap ülkelerinden toplam 1 milyon 371 bin 92 kişi ziyaret etti.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title