Haberler

İstanbul'un Fethinin 566. Yılı Kutlamaları ve İftar Programı

İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya, yeryüzünün en büyük fatihinin adalet olduğunu belirterek, "Fetih dediğimiz şey, bir ihya ve imar hareketidir.

İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya, yeryüzünün en büyük fatihinin adalet olduğunu belirterek, "Fetih dediğimiz şey, bir ihya ve imar hareketidir. Fetih, önce gönüller almak, gönüller yapmaktır." dedi.

Vali Yerlikaya, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen İstanbul'un Fethinin 566. Yılı Kutlamaları ve İftar Programı'nda, İstanbul'un fethinin, dünya tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu söyledi.

Fetihle birlikte, cihan hakimiyeti yolunda büyük bir merhale katedildiğini, dünyanın bugün özlemle aradığı, birlikte yaşama idealinin "Osmanlı Barışı" adıyla Türk milleti tarafından kurulduğunu aktaran Yerlikaya, "Kardinal kavuğu yerine, Müslüman sarığını tercihin en önemli sebebi, medeniyetimizin fetih ruhudur. Şüphesiz, yeryüzünün en büyük fatihi adalettir. Fetih dediğimiz şey, bir ihya ve imar hareketidir. Fetih, önce gönüller almak, gönüller yapmaktır." diye konuştu.

72 milleti huzur ve sükunet içinde 6 asır yaşatan en önemli unsurun fetih ruhu olduğunu dile getiren Yerlikaya, şöyle devam etti:

"İstanbul, medeniyetimizin başkenti haline geldi. Bir çağ kapandı, yeni bir çağ başladı. Dünya, bu yeni döneme her ne kadar Yeni Çağ dese de yeni çağın adı; adalet ve barış çağı olmuştur. Bizim için aziz hatıraların tarihi olan fetih, karanlık bir zihniyetin de asla unutamadığı bir tarihtir. O zamandan bu zamana ve bugün de ardı arkası kesilmeyen küresel tuzakların yegane sebebi, kanaatim odur ki İstanbul'un fethidir. Tam da bunun için içinde İstanbul'un adı geçen her konuya, her cümleye, her satıra Türkiye aleyhine saf tutuyorlar."

Yerlikaya, fetihten sonra, Türk milletini İstanbul'dan, sonra Anadolu'dan çıkarmak için asırlardır süren mücadelenin bugün de devam ettiğini kaydetti. Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Birinci Cihan Harbi, Sevr ve Mondoros, bu emellerin sadece bir yansımasıdır. 15 Temmuz, bu emellerin bir yansımadır. Yeni Zelanda canisi üstünden verilen mesajlar, bu emellerin bir yansımasıdır. Bu itibarla İstanbul'un fethi, yüzyıllardır Türksüz bir Anadolu arayan, bizleri Orta Asya bozkırlarına göndermek için hırsla çalışan karanlık zihniyete karşı da en keskin cevabımızdır. Anadolu, son yurt, son vatan, son kalemiz olmuştur. Kıyamete kadar da son vatanımız olmaya devam edecektir. 29 Mayıs 1453'te görülen ve Batılıların Türk Yıldızı adını verdiği yıldızımız yeniden parlamaya, fetih ruhu yeniden dirilmeye başladı. Fetih, karaların, denizlerin fethinden önce, kalpleri açmaktan, gönülleri birleştirmekten geçiyor. Dünyanın dört bir yanına uzanan Türkiye'nin iyilik eli, fetih ruhunun yeniden dirilişine muazzam bir örnektir."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, programın sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a üzerinde Saf Suresi'nin 13. ayetinin yazılı olduğu bir hat tablosu takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title