Haberler

İstanbul: Türkiye'de Şirketler Artık Markalarının Değerini Ölçtürebilecek

Brandassist, Marka Değeri Ölçümünde Dünyanın En Saygın Kuruluşlarından İngiltere Merkezli Brandfinance ile Bir İş Birliği Anlaşması İmzaladı. İş Birliği ile, Türkiye'deki Firmaların da Brandfinance'in Kendi Geliştirdiği ve Uluslararası Alanda Kendini Kanıtlamış Marka Ölçüm Yöntemlerinden Faydalanması Mümkün Olabilecek.

Brandassist, marka değeri ölçümünde dünyanın en saygın kuruluşlarından İngiltere merkezli Brandfinance ile bir iş birliği anlaşması imzaladı. İş birliği ile, Türkiye'deki firmaların da Brandfinance'in kendi geliştirdiği ve uluslararası alanda kendini kanıtlamış marka ölçüm yöntemlerinden faydalanması mümkün olabilecek.

Firmalara yurt içi ve küresel pazarlarda marka yaratma, konumlandırma, güçlendirme ve marka değeri ölçme konularında hizmet veren Brandassist Türkiye'de yeni bir dönemin kapısını açtı. Brandassist marka değeri ölçümünde dünyanın en saygın kuruluşlarından biri olan İngiltere merkezli Brandfinance ile iş birliğine girdi. Böylece Brandfinance'ın bu alandaki küresel uzmanlığından, Türkiye'deki firmalar da yararlanmaya başladı. Brandassist iş birliğinde Türkiye'ye gelen Brandfinance'ın çalışmaları ve verdiği hizmetler düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Özellikle marka değeri ölçümüne yönelik hizmetlerin tanıtımının yapıldığı toplantıda, Brandassist Genel Müdürü Muhterem İlgüner ve Brandfinance CEO'su David Haigh de birer sunum yaptı. Toplantıda yaptığı konuşmada, yurt içi ve uluslararası rekabetin "marka" konusunda derinlikli bilgi ve beceriyi gerekli hale getirdiğine işaret eden Brandassist Genel Müdürü Muhterem İlgüner, ucuz işgücünün artık rekabet için yeterli olmadığını ve "marka" çalışmalarının kuruluşlara önemli bir avantaj kazandıracağını dile getirdi. İlgüner, "Marka evrimine henüz dahil olan ülkemizde şirketlerin vakit kaybetmeden bu alanda gerekli uzmanlığı edinmeleri ve uygulamaları gerekmektedir. Bu uzmanlığa sahip, bilgi ve birikimi dünya ölçeğinde kanıtlanmış kuruluşlarla iş birliği yapmanın ve kazanılmış birikimden yararlanmanın önemi büyüktür. Brandfinance ile yaptığımız iş birliği sayesinde, pazarlama ile finansman arasında bir köprü kuracak ve pazarlama gayretlerinin finansal sonuçlara göre yönetilmesine katkıda bulunacağız" dedi.

Brandfinance'in fiziki olmayan varlıkların değerlendirilmesi, devirleri, yönetilmesi ve lisans verilmesi konularında dünya çapında deneyime sahip bir kuruluş olduğunu belirten David Haigh ise, Türkiye'nin faaliyet gösterdikleri 16. ülke olduğunu söyledi. Haigh, "Markalar doğru stratejilerle yönetildikleri sürece önemli finansal sonuçlar doğurabilirler. Stratejilerin doğru yönde ilerlemesinin sağlanmasında marka değerinin ölçümü büyük önem taşımaktadır. Brandfinance, kendi geliştirdiği yöntemler ile marka değerinin ölçülmesinde en doğru, en gerçekçi sonuçları elde etme yolunda uluslararası deneyim ve haklı bir itibara sahiptir. Brandassist'in bilgilerini ve yerel pazar tecrübesini bu yöntemler ile harmanlayıp gerçekçi sonuçlar sağlayacağımıza ve Türk markalarının daha üst seviyelere taşınmasına önemli bir katkıda bulunacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Yapılan açıklamaya göre, marka gibi fiziki olmayan değerlerin ölçülüp saptanabilmesinin marka sahibi kuruluşun kararları üzerinde çok önemli etkileri oluyor. Bu sayede, uygulanan marka stratejileri sonuçlarına göre değiştirilip geliştirilebiliyor; marka devirleri gerçekçi değerler üzerinden gerçekleştirilebiliyor; lisans, franchising gibi kararlar daha gerçekçi bir şekilde alınabiliyor, kuruluşlar güvenilirliklerini artırma imkanı bulabiliyor ve pay sahipleri bu önemli varlığın değerlendirilmesi ile önlerini daha rahat görebiliyorlar. Marka değerinin doğru bir şekilde saptanması, bazı ülkelerde "marka"nın şirket bilançolarında gösterilmesini mümkün kılarken sermaye piyasalarının da derinliğini artırıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title