Haberler

İstanbul'da tüm toplu taşıma otobüsleri İETT'ye bağlandı! Özel halk otobüsleri tarih oldu

Güncelleme:

İBB Meclisi'nde, oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, kentteki tüm toplu taşıma otobüsleri İETT'ye bağlandı. Bu uygulama ile beraber toplu taşımadaki şikayetlerin azalması beklenirken Özel Halk Otobüsü Ulaşım A.Ş. ve İstanbul Otobüs A.Ş., İETT çatısı altında birleşecek ve otobüsler tek renk olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, şehirdeki tüm toplu taşıma otobüsleri İett'ye bağlandı. Bu karar doğrultusunda özel halk otobüsleri tarih oldu.

İBB Meclisi 8'inci seçim dönemi, 2'nci toplantı yılı, Eylül ayı 3'üncü birleşimi, koronavirüs önlemleri kapsamında Yenikapı'da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Yapılan toplantının 266'ncı gündem maddesi olan Özel Taşımacı İşletme Sistemi, Hukuk Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu ile Kent Ekonomisi, Meslek Odaları ve Sendikalar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Müşterek raporu, meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

TOPLU TAŞIMADA ŞİKAYETLERİN AZALMASI BEKLENİYOR

Rapor kapsamında, İstanbul'daki tüm otobüsler İett'ye bağlanması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesinin kabulü ile beraber otobüsler artık tek renk olacak ve seferler metro hatlarına göre şekillendirilecek. Bu uygulama ile beraber toplu taşımadaki şikayetlerin azalması beklenirken, tüm otobüslerin gelirleri İETT ve İBB tarafından garanti altına alınacak.

"İSTANBUL'DAKİ BÜTÜN OTOBÜSLER, TEK RENK OLACAK VE İETT ÇATISI ALTINDA BİRLEŞECEK"

İBB CHP Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, yeni uygulama hakkında bilgi vererek, "Özel Halk Otobüsü Ulaşım A.Ş., İstanbul Otobüs A.Ş., İETT tek çatı altında birleşiyor. Bu madde ile otobüsler, tek renk olacak ve İETT çatısı altında birleşecek. Bunun için kurumlar aylardır çalışıyor. Ben bu madde ile ilgili İstanbul halkına bir iki bilgilendirme yapmak istiyorum. Söylediğim gibi bu sistemle artık İstanbul'daki bütün otobüsler, tek renk olacak ve İETT çatısı altında birleşecek. Seferler, metro hatlarına uygun şekillendirilebilecek, böylece İETT ciddi bir mali yükten kurtulmuş olacak. Özel Halk Otobüsü şoförlerimiz için de yeni bir dönem başlıyor. Tek tip kıyafet olacak, mesai saatleri netleşmiş olacak, sosyal hakları daha da zenginleşecek. İstanbul halkının toplu taşımadaki şikayetleri, oldukça azalacak ve en önemli noktası İETT, İstanbul'un daha çok yerine sefer düzenleyecek. Bununla ilgili daha yararlı bir madde de şu, pandemi sürecinde bir belirsizliğe giden toplu taşıma ve özellikle de özel halk otobüslerimizin gelirleri, İETT ve İBB tarafından bir garantör haline alınacak. Her ay gelir ve giderleri belli olacak. Süspansiyon ödemeleri artık kalkacak ve bütün otobüslerimizin her ay ne kazanacağı belli olacak" ifadelerini kullandı.

"HAYIRLI OLSUN"

İBB Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar ise bu konunun Ak Parti'nin yönetime sorunları aşma konusunda yardım ettiğini ifade ederek, "Bu sistem değişikliği ile ilgili komisyonda görüşme yapma gereği duyduk çünkü, komisyonun yönetime veya meclis çoğunluğu sahibi olan Ak Parti'nin yönetime sorunları aşma konusunda nasıl yardımcı olduğumuzun güzel bir örneği olduğunu ifade etmek isterim. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

KEMAL SUNAL'IN ADI FİLMLERİNİN ÇEKİLDİĞİ SOKAĞA VERİLDİ

Öte yandan, İBB Meclisi'nin 274'üncü maddesi olan Kemal Sunal'ın adının, Kapıcılar Kralı ve Çöpçüler Kralı filmlerinin çekildiği Beyoğlu'nun Cihangir ile Pürtelaş Hasan Efendi mahallerinde bulunan Güneşli sokağa verilmesi, meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Gündem maddesi, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Sokağın adının önümüzdeki günlerde Beyoğlu Belediyesi tarafından Kemal Sunal olarak değiştirilecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İETT Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

vezır:

ekrem ımamogluna hazırlan mıs bır oyun. . artık otobusler iş yapsada yapmasada parasını buyuk sehırden alıca. . . ıyı bır sey olsa özelleştırmeleri bukadar seven akp yapardı bunu

4
9
yanıtYanıtla
Ufuk:

Arkadasım bu ozelleştirme degil kamulaştırma izmide bu senelerdir var ve hem ucuz hem karlı

yanıt4
yanıt0
Aa:

Vezirin kafası bazmaz

yanıt1
yanıt0
AHMET:

hastalıktan dolayı sefer sayıları artırmaları iyi olur

8
0
yanıtYanıtla
biliyorum yapmazsınız ama:

istanbuldaki taksiler minbüslerde ietteye bağlansın kameralarla yaptıkları nahoş davranışlar merkezden 7/24 denetlensin

6
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

otobüslerin rengi değil, şirketlerin birleşmesi değil kalitenin artması ve şu günlerde sefer sayıları artırılarak vatandaşa rahat nefes aldırılmalı, otobüs yok seferler yetersiz ama ayakta yolcu alamazsın bu vatandaş işine ve evine nasıl yetişecek. . .

5
0
yanıtYanıtla
Vatandaş Rıza:

İmammoğluna büyük bir tuzak. Aldı başına belayı.

0
4
yanıtYanıtla
Emre:

La hala imamoglu diyebiliyor musunuz :D :D :D

yanıt3
yanıt0
SUSKUN:

EMRE KARDEŞ ADAM 85000000 OYLA KOYDU GEÇTI :)))))))))))

yanıt1
yanıt1
sas:

ankarayada şart

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title