Haberler

İstanbul'da Rusya'nın Ulusal Günü Kutlandı

Rusya Fedarasyonu'nun Ulusal Günü, İstanbul Başkonsolosluğu'nda Verilen Resapsiyonla Kutlandı.

Rusya Fedarasyonu'nun Ulusal Günü, İstanbul Başkonsolosluğu'nda verilen resapsiyonla kutlandı.

12 Haziran 1990 yılında kurulan Rusya Federasyonu'nun 12. yıldönümü nedeniyle Rusya Fedarasyonu İstanbul Başkonsolosu Alexander Krivenko, Başkonsolosluk'ta bir resepsiyon verdi. Rusya Fedarasyonu Ticaret Ateşesi Viktor İlksin, Dış Ekonomik İlişkiler Başkanı Tuğrul Erkin, Avusturya Başkankolosu Jose Saiger, Rusya-Türkiye İş ve Dostluk Derneği Başkanı Vahap Küçük, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Türkiye Gazetesi Dış Haberler Müdürdü Hayrettin Turan, çok sayıda konsolos ve iş adamının

katıldığı resepsiyonda, dostluk ve kardeşlik mesajları verildi.

Resepsiyonda konuşan Rusya Fedarasyonu İstanbul Başkonsolosu Alexander Krivenko, "Bugün Rusya Fedarasyonu'nun ulusal günüdür. 12 Haziran 1990'dan bu yana tam 12 yıl geçmiştir. Rusya, yeni bir sayfa açmıştır ve ciddi bir değişim göstermiştir. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler yüzyıllık bir tarihe dayanmaktadır. Bugünkü durumda ülkeler arası diyaloğumuz gözle görülür biçimde canlanmıştır. İki ülke devlet adamlarını ziyaretleri, iki ülke arasında yükselen işbirliği çizgisini göstermektedir. 2006

verilerine göre Rus-Türk ikili ticaret hacmi 20 milyar doları aşmıştır. Gelecekte de bu artarak bir seviye gösterecektir. 2007 yılı Türk-Rus Kültür Günü olacaktır" dedi.

Rusya Fedarasyonu Ticaret Ateşesi Viktor İlksin ise, "Türk-Rus işbirliği eskiye dayanmaktadır ve artış gösteren bir seviyededir. 2006 yılı ticaret hacmimiz 20 milyar doları aşmıştır Gelecek hedefimiz 25 milyar dolar seviyesidir. 1992 yılına göre de ticaret hacmimiz 13 kat artış göstermiştir" diye konuştu.

(AU-CİN-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title