Haberler

İstanbul: Bayrampaşa'nın Onur Gecesi

"Doğudan Batıya Bayrampaşa'da Ramazan" Gönüllüleri, Bayrampaşa Belediyesi'nin Düzenlediği Onur Gecesinde Bir Araya Geldi. Gecede İhlas Haber Ajansı (İha), Türkiye Gazetesi ve Tgrt Haber Tv, Projelere Yaptıkları Katkılardan Dolayı Ödül Alan Basın Kuruluşları Arasında Yer Aldı.

"Doğudan Batıya Bayrampaşa'da Ramazan" gönüllüleri, Bayrampaşa Belediyesi'nin düzenlediği onur gecesinde bir araya geldi. Gecede İhlas Haber Ajansı (İHA), Türkiye Gazetesi ve TGRT Haber TV, projelere yaptıkları katkılardan dolayı ödül alan basın kuruluşları arasında yer aldı.

Bayrampaşa Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Doğudan Batıya Bayrampaşa'da Ramazan" projesine destek veren basın kuruluşları için Grand Cevahir Otel'de bir onur gecesi düzenlendi. Geceye Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sanatçılar, işadamları ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Konuşmalardan önce, Kültür Bakanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu seçme ilahilerden oluşan bir konser verdi. İlahiler okunurken davetliler, geride bıraktığımız Ramazan-ı Şerif'in huzur dolu günlerini ve iftar sofralarını adeta yeniden yaşadı.

Daha sonra, yaptıkları haber ve yayınlarla "Doğudan Batıya Bayrampaşa'da Ramazan" projesine destek veren basın mensupları için hazırlanan ödül törenine geçildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, uzun yıllar Anadolu'dan ayrı düşmüş vatan topraklarına dostluk ve kardeşlik köprüsü kurmanın hayalini yüreğinde taşıdığını söyledi. Bürge, "Bu hayalimizi gerçekleştirmek için bir organizasyon yapıp adını Doğudan Batıya Bayrampaşa'da Ramazan koyduk. Yükü sevgi, inanç ve hasret olan bir konvoy olup balkanlardan Anadolu'ya bütün vatan topraklarını bir baştan bir başa dolaştık. Karaman'ın gül yüzlü insanlarıyla yüz yıllar önce Karaman'dan Balkanlar'a göç eden ve Lübnan'a giden atalarımızın torunlarını birbirlerine kavuşturduk" dedi.

Başkan Bürge, kardeş ülkeler arasında dostluk ve barış köprüsü kurarak hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü hatırlatarak, "Biz gönül sofraları kurmaya kültür ve sanat sohbetleri yapmaya her dil ve ırktan insanlarla kaynaşmaya gitmiştik. Dinimizin nurlu ışığıyla her inançtan insan yıkansın Türkiye Cumhuriyeti'nin merhametli ve barışçıl gücünü her ırktan insan hissetsin ve 'siz şimdiye kadar nerelerdeydiniz' diyen soydaşlarımızı yalnız bırakmadık. Geçtiğimiz her ülke ve şehirde bu bilinçle hareket ettik. 550 bin kişiye iftar sofraları, gönül sofraları kurduk gösteriler ve konserler düzenledik. Anadolu ile birlikte 5 şehrimizde 350 kişilik ekibimizle büyük bir şevkle yollara düşerek bereket konvoyunu Anadolu'dan Balkanlara ve oradan da Lübnan'a kadar taşıdık " diye konuştu.

Konuşmaların ardından İHA, Türkiye Gazetesi ve TGRT Haber'e projeye yaptıkları katkılarından dolayı ödül verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title