Haberler

Isparta: Çydd'den Örnek Davranış

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Isparta Şubesi'nin Kendi Çabaları ile Bozanönü Köyü İlk Öğretim Okulu Anasınıfının Donanımını ve Oyun Parkını Yaptı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Isparta Şubesi’nin kendi çabaları ile Bozanönü Köyü İlk Öğretim Okulu Anasınıfının Donanımını ve Oyun Parkını yaptı.

Okul parkının ve anasınıfının açılışın Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz köylü vatandaşlar ve bir çok davetli katıldı. Açılış öncesi ilk konuşmayı yapan Bozanönü Köyü İlk Öğretim Okulu Müdürü Semra Oymak “Okulumuzda bir anasınıfı ve 1.2.3.4. sınıflar eğitim görmektedir. Okulumuzun mevcudu 54’dür. Anasınıfına kayıtlı 20 öğrencimiz vardır. Çağdaş yaşamı Destekleme derneği tarafından okulumuzun anasınıfı düzenlenerek, televizyon, oyuncaklar, tepegöz, dolaplar, halımız yenilenmiş olup oyun parkı yapılmıştır. Başta sayın Valim olmak üzere Milli Eğitim Müdürümüze, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğimize teşekkür ediyorum” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Tamer Tokuç ise Bozanönü okulunun artık kardeş okul olduğunu ve bundan sonra hep yanlarında olacaklarını belirtti. Tokuç”Çağdaş yaşamı destekleme Derneği Atatürk devrimleri ile kazandığımız değerleri korumak ve geliştirmek için çağdaş eğitim yolu ile çağdaş insana ve çağdaş topluma ulaşmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimizin ilkesi çağdaş eğitimi ülkemizin her köşesine ayırım yapmadan oluşturmaktır. Bu amaçla 15’ten fazla eğitime destek projeleri çalışmamız devam etmektedir. Eğitimin temeli okul öncesi ile başlar. Çocuklarımızı araştıran soran, sorgulayan bilimsel çözümler üreten bir geleceğe hazırlamamız okul öncesi eğitime vereceğimiz önemle doğrudan ilgilidir.

1997 yılında Ardahan Posof ilçesinde başlayan Anasınıfı donanımı yapma çalışmalarımız 1999 yılı Marmara depremiyle önem kazanmıştır diyen Tokuç, çağdaşlaşma yolunda ilerleyen ülkemizin okul öncesi eğitimini %15 lerden %90 lara çıkarma gayreti ile dernek olarak payımıza düşeni yapmak üzere çıktığımız yolda 2004 yılında Danone firması ile buluştuk.

500 Anasınıfı donanımı ve oyun parkından sekiz tanesini Isparta’da tamamladık. Bu ilköğretim okulları şunlardır, Şarkikaraağaç Belceğiz köyü ilköğretim okulu, Isparta Selehattin Seçkin ilköğretim okulu, Isparta Binbirevler şehit Koray Akoğuz ilköğretim okulu,

Isparta Yahya Kemal İlköğretim okulu, Isparta Bozanönü İlköğretim okulu, Keçiborlu Senir Cumhuriyet ilköğretim okulu, Yalvaç Çetince ilköğretim okulu, Yalvaç Hüyüklü ilköğretim okulu.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz Milli Eğitim Bakanlığı ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği arasında yapılan anlaşma gereği, okul öncesi eğitimi için donanım anlaşması imzalandığını belirtti. Yılmaz “Anlaşma sonun da 8 tane Ana Sınıfının donatmış durumdayız. Çocuklar bizim yarınlarımız. Okul öncesi eğitime bu sınıflara çok önem veriyoruz Isparta’da son 2 yılda daha çok çalışmalar yapıyoruz ve %28 Okul öncesi eğitim ön planda çıkartmaktayız. dedi.

Konuşmaların ardından Okul parkı ve anasınıfının açılışı gerçekleşti. Açılışı Vali Şemsettin Uzun ve Bozanönü köyünün kadınları yaptı.

(SÇ-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title