Haberler

İsdemir'de Grev Sona Erdi

Güncelleme:

İskenderun Demirçelik Fabrikası ile Çelik-İş Sendikası arasında sürdürülen 25.dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

İskenderun Demirçelik Fabrikası (İSDEMİR) ile Çelik-İş Sendikası arasında sürdürülen 25. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından işçilerin başlattığı grev, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in arabuluculuğunda son buldu.

Taraflar arasında anlaşma sağlanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda imza töreni düzenlendi. İmza törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, İSDEMİR Yönetim Kurulu üyeleri ve milletvekilleri katıldı. İmza töreninde konuşan Bakan Çelik, 5 bin 760 işçinin çalıştığı İSDEMİR üretim tesislerinde yetkili sendika olan Çelik-İş'in 15 Temmuz 2013 tarihinde başlatmış olduğu grev neticesinde Bakanlığının arabulucu olmasıyla ilgili taleplerin kendilerine iletildiğini söyledi. Grev sürecinin sona erdirilmesiyle ilgili olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de yoğun girişimlerinin olduğunu kaydeden Çelik, "Yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün mutlu sona ulaşmış bulunuyoruz. Bu vesileyle grev bugün atılacak imzalarla son bulmaktadır. Bütün çalışanlara ve idare personele hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yolun çıkış noktasının diyalog olduğunu söyleyen Çelik, yapılan diyalog neticesinde tarafların atılması gereken adımları attığını vurguladı. Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirdiği inancı içerisinde oludunu kaydeden Çelik, "Mutlu sona ulaşmış bulunuyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise yaptığı konuşmada, İSDEMİR'de15 Temmuz 2013 tarihinden itibaren başlayan grevin bugün sona erdiğinin altını çizdi. Yapılan anlaşma ile grevin sona erdirildiğini ifade eden Ergin, "İnşallah bu anlaşma her iki taraf için hayırlı sonuçlar doğuracak. Ben bu sonuca gelinmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Ramazan Bayramı öncesinde uzlaşma sağlanmasının ayrı bir öneminin olduğunu belirten Bakan Ergin, "Birkaç gün sonra mübarek Ramazan Bayramı teşrif edecek. Bayrama da bu anlaşmayla girilmesi bölgede, İSDEMİR'de ayrı bir heyecan yaratacak buna inanıyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da yaptığı konuşmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesine imzalar atılarak grev sona erdirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title