Haberler

İrlanda Referandumundan "Evet" Çıktı, Kürtaj Yasağı Kalkıyor

Güncelleme:

İrlanda'da kürtaj yasağı ile ilgili yapılan referandumda halk, yüzde 64,13 oy oranıyla ülkede yasağın kalkması yönünde oy kullandı.

İrlanda'da var olan ve kadınların kürtaj yapmasını engelleyen yasa için dün vatandaşlar sandığa gitmişti. Referandumda kullanılan oyların sonuçları yayınlandı.

YÜZDE 64 "KALDIRILSIN" DEDİ

Sandıktan çıkan karar ise ülkede uygulanan kürtaj yasağının kaldırılması yönünde oldu. İrlanda Referandum Komisyonu'nun yaptığı açıklamaya göre, kürtajın kaldırılmasını destekleyenler yüzde 64.13 ile "evet" oyu verdi.

KÜRTAJINA İZİN VERİLMEYEN KADIN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İrlanda'da 2012 yılında 31 yaşındaki Savita Halappanavar geçirdiği sorunlu hamilelik nedeniyle kürtaj talebinde bulunmuş ancak genç kadının talebi reddedilmişti. Kadının vefat etmesi sonucunda ülkede tartışmalar başlamış ve sorunlu hamilelikler için kürtaja izin verilmişti. İrlanda halkı, 2015 yılında yine referandum düzenleyerek eşcinsel evlilik lehine oy kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Komik - İlginç Yaşam Dünya Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500

Yorumlar (27)

Akpli hobbit:

Bak vallahi 155 i ararim biz burda kürtaj yapiyih!

16
5
yanıtYanıtla
OSMANİYE:

KARAKTERSİZ MAL

yanıt2
yanıt17
Almila:

Tutturmuşsunuz bi CHP kötü CHP şöyle böyle Kardeşim CHP 60 YIL önce iktidardı chp ülkeyi eline aldığında ülke Dünya savaşından çıkmıştı Ve o savaşı kazanan bir iktidardı kayıpeden Osmanlı devletiydi bunu bi öğrenin ilk önce cahil cahil kara çalmayın insanlara camileri ahıra çevirenler Ermenilerdi rumlardı siz kalktınız utanmadan CHP dediniz Bu ülkenin aydın gelecek vaat eden dürüst insanlarıdır CHP liler Domuz yemeyipte ülkeyi domuz gibi yiyenlerden değiller.

4
6
yanıtYanıtla
mete:

doğru soyluyorsun ezanıda türkçe okutan senin dedendi herhalde chp nin kazandığı savaşıda soylede bizde öğrenelim sakın kıbrıs yada kore savaşı deme de

yanıt3
yanıt4
mete:

bir şeyi unutmuşum domuz etini yiyip kemiklerinide sosyal medyada tabakta az önce 1/4 domuz eti vardı diye paylaşan kaftancıoğlu değildi itiraf ediyorum o masadaki kişide bendim

yanıt3
yanıt1
İŞÇİ KÖYLÜ MEMUR SÖMÜREN TEK CHP''DİR:

şişli beşiktaş kadıköy bakırköy daha niceleri chp, li belediyeler tarafından talan yağma edildi siz en iyisi hayri inönü, nün açıklamalarını iyi okuyun analiz edin bak unutmadan İstanbul-Avcılar chp, li belediye işçi abilerimizin dört aydır maaşlarını vermiyor veremiyor çünkü kendi yandaşalarına yedirdi ve işçiler hala grev yapıyorlar Avcılar sokakları caddeleri 1990 yılların chp, nin o Meşhur ÇÖP DAĞLARI olmuş yalan mı diyorsun vallahi netten yaz çıkar Avcılar belediyesi işçilerin onurlu greviİİ

yanıt1
yanıt3
bgy:

bak kardesım neı sawundugunu bılmıorm ama soyle dusunelm dolar 4 lıra olmus olablr ama bız ekmegı dolarla mı alıorz hayır? Hem nıe taktınız dolara bu kadar bılmıorm bızler en cok arabıstan paralarına bakmalıız cunku dolarn usdunde ıbrahım lıncoln resmı war o adam bı aralar galatasarayda oynadı sen weled oldugun ıcın hadırlamazsın galadasaray da fetullah fln seylerı cıkdı yoksa sen fedocu msn lan sn? Bana bak ewlad 15 temmuzda tankların onune cıkmadık mı ? Cıktık kenan sofuoglu motorsıkled yarısı

yanıt0
yanıt0
....:

Kisaca diyorlar ki bizim genclerin beyni yok korunmayi bilmiyorlar o yuzden cocuk annesiz babasiz buyucegine hic dogmasin. Irlandali kadinlarda beyinlerinin olmayisinin tasdiklenmesini kutluyorlar.

7
1
yanıtYanıtla
kamboçyalı:

bak içeri aldururun oğa gore . . biz burda kurtaj yapiyeağğhh

4
2
yanıtYanıtla
Namık:

Kürtaj yasağı kalksın kürtajdan sonra çocuk sahibi olamayınca görürüm ben onları

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title