Haberler

İran: "Pjak'ın Sığınaklarını Bombaladık"

İran Yönetimi, Ülkenin Batısında Faaliyet Gösteren ve Irak'ın Kuzeyinde Barınan Terör Örgütü Pjak'ın Sığınaklarını Bombaladığını İlk Kez Kabul Etti.

İran yönetimi, ülkenin batısında faaliyet gösteren ve Irak'ın kuzeyinde barınan terör örgütü PJAK'ın sığınaklarını bombaladığını ilk kez kabul etti.

Resmi yayın organı İran gazetesinin haberine göre, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in askeri konulardaki başdanışmanı ve eski Devrim Muhafızları komutanı Yahya Rahim Safavi, İran ordusunun zaman zaman Irak topraklarından bulunan PJAK örgütü sığınaklarını bombaladığını söyledi.

Irak hükümetinden PJAK örgütünün üyelerinin iki ülke sınırlarından uzaklaştırılmasını istediklerini, ancak taleplerinin yerine getirilmediğini ifade eden Safavi, "Bu yüzden biz de bu örgütün barındığı yerleri bombaladık. Bunu kendi doğal hakkımız olarak görüyoruz" dedi.

Terör örgütünün kamplarının İran sınırlarına 10 kilometre mesafede, Irak topraklarında olduğunu belirten Safavi, "Sınırlarındaki güvenliği temin etmek her ülke gibi İran'ın da doğal hakkıdır" ifadesini kullandı.

Safavi, Irak'ın kuzey bölgesinde barınan terör örgütü üyelerinin ABD güçlerince eğitildiğini de iddia etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title