Haberler

İran, Nükleer Enerji Faaliyetlerini Günden Güne Artırıyor

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İran'ın Nükleer Güç Olmasıyla Sulta Güçlerin Dünyadaki Hakimiyetlerinin Yenilgiye Uğradığını Söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İran'ın nükleer güç olmasıyla sulta güçlerin dünyadaki hakimiyetlerinin yenilgiye uğradığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bugün katıldığı bir toplantıda üniversite öğrencilerine hitap etti. Ahmedinecad, sulta güçlerin siyasi, iletişim, propaganda ve diplomasi yöntemlerinin yanı sıra tüm kurum ve kuruluşlarıyla İran aleyhinde faaliyet yürüttüğünü belirterek, İran'ın nükleer güç olmasıyla sulta güçlerin dünyadaki hakimiyetlerinin yenilgiye uğradığını ifade etti. İran halkının başarısının, düşmanların uzun süreli faaliyetlerini boşa çıkaracağını belirten Ahmedinecad,

yaptırım, ambargo ve tehditlerle İran halkına geri adım attıracaklarını sananların yanıldığını, bunun dışında da ellerinden bir şey gelmediğini söyledi.

Geçmiş dönemde içte de bazılarının nükleer enerjide geri adım atılmasını, taviz verilmesini ve böylece batının düşmanlığının önüne geçileceğini düşündüğünü hatırlatan Ahmedinecad, "İran halkı zerre kadar geri adım atsaydı, özgürlüğünden eser kalmayacaktı. Hiçbir taviz vermeden son birkaç yıl için nükleer güç olduk. Yasaların hilafına geçmişte imzalanan ek protokolü de kenara attık. Yaptırımlarla İran halkına geri adım attırmak istediler ama her yaptırımdan sonra İran halkı bir adım daha iler gitti. Bugün

3 bin santrifüj faaliyet halinde ve her hafta yeni bir grup santrifüj kuruluyor. Bize göre nükleer enerjide mesele bitmiştir. Ancak bir iki ülke beyhude gürültü yapıyor. Emin olun ki onlar bir yere varamayacaklar" dedi.

İran Cumhurbaşkanı, nükleer teknolojide elde ettikleri başarı ve tecrübeleri Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) nezaretinde bu kuruma üye ülkelerle paylaşmaya hazır olduklarını ve hatta onların görevlilerine İran'da eğitim verebileceklerini söyledi.

(SS-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title