Haberler

İran'ın Nükleer Programı

İran'ın Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili, İran'ın Nükleer Programını Durdurması Yönündeki Baskıların Kabul Edilemez Olduğunu Söyledi.

İran'ın nükleer başmüzakerecisi Said Celili, İran'ın nükleer programını durdurması yönündeki baskıların kabul edilemez olduğunu söyledi.

İran'ın nükleer başmüzakerecisi Celili, Avrupa Birliği (AB) Ortak Dış Politika ve Güvenlik Temsilcisi Javier Solana ile İngiltere'nin başkenti Londra'da yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Ülkesinin nükleer çalışmalarının, uluslararası anlaşmaların kurallarına uygun olarak gerçekleştirdiğini söyleyen Celili, nükleer programlarını sona erdirmeleri yönündeki baskının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Celili, "Nükleer silahlanmayı sınırlayan NPT anlaşmasının hiçbir yerinde,

anlaşmayı imzalayan ülkelerin radyoaktivitelerini artırma hakkı olmadığına dair herhangi bir madde bulunmamaktadır. Bu durumda, anlaşmanın tüm gereklerini yerine getiren İran'ın bu hakkından mahrum bırakılmak istenmesi kabul edilemez" dedi.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title