Haberler

İran'dan "Ukrayna yolcu uçağının düşürülmesiyle ilgili "insan hatası" açıklaması

Güncelleme:

İran, ocak ayında Ukrayna Hava Yollarına ait yolcu uçağının Devrim Muhafızları tarafından 2 füzeyle vurularak düşürülmesinin "görevi ihmal ve iletişim sorunu kaynaklı" insan hatasından kaynaklandığını duyurdu.

İran, ocak ayında Ukrayna Hava Yollarına ait yolcu uçağının Devrim Muhafızları tarafından 2 füzeyle vurularak düşürülmesinin "görevi ihmal ve iletişim sorunu kaynaklı" insan hatasından kaynaklandığını duyurdu.

Asriran haber sitesine göre, İran Sivil Havacılık Kurumu tarafından yayımlanan raporda, "Savunma sisteminin yerinin değiştirilmesi sonrası, sistemde 'kuzey yönü' tanımlamasının yapılmasının ihmal edilmesi nedeniyle yolcu uçağı düşman uçağı olarak algılanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu raporda, savunma sistemi görevlileriyle, koordinasyon merkezi arasındaki iletişimin zamanında sağlanamamasının uçağın uçuş iznine dair bilgilerinin iletilmesinde gecikmeye yol açtığı ve bu durumun uçağın yanlış sınıflandırılması ve hedef alınmasına neden olduğu belirtildi.

"Vur emri alınmadan düğmeye basıldı." denilen raporda olayın insan hatasından kaynaklandığı kaydedildi.

İran, uçağın füze ile "yanlışlıkla" vurulduğunu itiraf etmişti

Ukrayna Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba günü Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişi hayatını kaybetmişti.

Tahran yönetimi, başta uçağın İran ordusu tarafından düşürüldüğü iddialarını reddetmiş ancak olaydan 3 gün sonra İran Genelkurmay Başkanlığı yolcu uçağının "cruise (seyir) füzesi" olarak algılandığını ve kısa menzilli füzeyle "yanlışlıkla" vurulduğunu itiraf etmişti.

Uçakta 82 İran, 63 Kanada, 11 Ukrayna, 10 İsveç, 4 Afgan, 3 Alman ve 3 İngiliz vatandaşı bulunuyordu.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, geçen ay yaptığı açıklamada, düşürülen Ukrayna Hava Yollarına ait uçağın kara kutusunun Fransa'ya gönderileceğini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Devrim Muhafızları Ukrayna İran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

76542:

birşey olmaz iyiki iran vurmuş zaten slav ülkeleri varşova paktı ülkeleri sscb ülkeleri rusya ingiltere almanya abdde tarihte iranı işggal etmiş ordusunu dağıtmış darbe yapmışlardır iran iyiki ukrayna uçağını vurmuş hiç olmazsa dünya kafir halkları ne kadar imansız müşrikler azalsa o kadar iyidir müslümanlara o kadar kardır kafir halklar müslüman ülkeler işgal olduğunda darbe olduğundan veya iç savaşlar sömürge altında olduğunda dünya kafir halklarının umurundamıydı sizinde umrunuzda olmasın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title