Haberler

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'dan BM Güvenlik Konseyi'ne Tepki

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a Yaptırım Kararı Almasına İlişkin Tepkisini Dile Getirerek, Batılıların Pişman Olacaklarını İddia Etti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, BM Güvenlik Konseyi’nin İran'a yaptırım kararı almasına ilişkin tepkisini dile getirerek, batılıların pişman olacaklarını iddia etti.

İran’ın başkenti Tahran’da bu sabah bir seminerde konuşan Ahmedinejad, " Çok yakında, siz bu yüzeysel kararınızdan şiddetle pişman olacaksınız, siz BM ve BM Güvenlik Konseyi için haysiyet bırakmadınız. Bu nasıl bir Konsey, Siyonist Rejim, Amerika ve İngiltere'nin hizmetçisi olan bu Konsey meşruiyetini kaybetmiştir" dedi.

Büyük güçlerin zorbalıkla, İran'ın doğal hakkını alinden almaya çalıştıklarını dile getiren Ahmedinejad, batılı ülkelere hitaben şunları söyledi:

" Siz bir sürü oyuncak ve değersiz maldan başka bize ne verdiniz ki, şimdi bunları geri almaya çalışıyorsunuz. Siz karar aldınız ve İran halkının buna üzüleceğini mi sanıyorsunuz, İran halkı buna üzülmeyeceği aksine sevinecektir."

Mahmut Ahmeninejad, Batılı ülkelerden İran'ın nükleer yakıt üretme kapasitesine sahip olduğunu kabul etmelerini de isteyerek, devrimin yıldönümünde İran halkının nükleer bayramını kutlayacağını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title