Haberler

İngiltere'de Hükümet Kurma Çalışmaları

İngiltere'de Geçen Hafta Yapılan Genel Seçimden Bu Yana Süren Hükümeti Kurma Çalışmaları Çerçevesinde, İşçi Partisi ile Liberal Demokrat Parti Arasındaki Görüşmelerin Başarısızlıkla Sonuçlandığı ve Liberal Demokratlarla Muhafazakar Partinin Koalisyon Hükümeti Kurmak İçin Anlaşmaya Yakın Olduğu Bildirildi.

İngiltere'de geçen hafta yapılan genel seçimden bu yana süren hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde, İşçi Partisi ile Liberal Demokrat Parti arasındaki görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığı ve Liberal Demokratlarla Muhafazakar Partinin koalisyon hükümeti kurmak için anlaşmaya yakın olduğu bildirildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, bu sabahtan itibaren resmi olarak sürdürülen Gordon Brown liderliğindeki İşçi Partisi ile Nick Clegg liderliğindeki Liberal Demokrat Parti görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını ve tarafların anlaşamadığını duyurdu.

Seçimde en çok oyu alan David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Partinin ise Liberal Demokratlarla bir koalisyon hükümeti oluşturma konusunda yaklaşık 5 gündür sürdürdüğü müzakerelerde uzlaşmaya yakın olduğu belirtildi.

BBC, Başbakanlık kaynaklarına dayandırarak ise Clegg ile Cameron arasında bir anlaşmaya varılmadan, Başbakan Gordon Brown'un görevinden ayrılmayacağını bildirdi.

6 Mayıs'ta yapılan genel seçimde ülkede hiçbir siyasi parti iktidarı oluşturacak çoğunluğa ulaşamamıştı. Sandıktan 306 milletvekili çıkaran Muhafazakar Parti ile 57 milletvekili çıkaran Liberal Demokrat Partinin, toplam milletvekili sayısı hükümet oluşturmak için gerekli olan 326 sayısına yetiyor.

Liberal Demokratlarla Muhafazakarların bir anlaşmaya varması durumunda, ülkenin yeni Başbakanının Muhafazakar Parti lideri David Cameron olacağı yorumları yapılıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title