Haberler

İngiltere'de Bıçak Taşıyana 5 Yıl Hapis

Ngiltere'de "Yaşanması En Tehlikeli Bölgelerinden Biri" Olduğu Açıklanan, Türklerin Yoğun Olarak Yaşadığı Bölgelerden Hackney'de, İngiliz Polisi Türk Gençlerine Uyarılarda Bulundu.

ngiltere'de "Yaşanması en tehlikeli bölgelerinden biri" olduğu açıklanan, Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden Hackney'de, İngiliz polisi Türk gençlerine uyarılarda bulundu.

Türk basın mensupları ile bir toplantı düzenleyen Stoke Nevington Polis Karakolu'nda görevli polis şefi Alan Goode ve ekibi, Türk gençlerini çeteler ile bıçak ve silah taşıma konusunda uyardı.

Geçtiğimiz yıl 2 Türk gencinin öldürüldüğü Stoke Nevington'da, çetelerin ve bıçakla işlenen suçların büyük bir artış göstermesi üzerine önlem almak isteyen polis şefi Goode, Türk gençlerinin, kendilerini korumak amacı ile bıçak taşıdıklarına dikkat çekti. Polis şefi, bir an önce bıçak, kuru sıkı silah ve yaralama ve öldürmeye sebebiyet verebilecek her türlü aleti, 4 hafta içinde karakollara teslim etmelerini istedi.

Çakmakların dahi zaman zaman tehlikeli bir silah olabildiğine dikkat çeken Stoke Nevington polisi, 17 Şubat'a kadar bu tür silahların karakollara teslim edilmesi durumunda, teslim edenler hakkında yasal işlem yapılmayacağını da ifade etti.

Goode ve ekibi, gençlerin elindeki tüm silahları ve bıçakları toplamak istediklerini, bunları taşıyanlara karşı hiçbir şekilde müsamaha gösterilemeyeceğini vurgulayarak, yeni yasal düzenlemelerle, bu aletleri bulunduranlara 5 yıla kadar hapis cezası verilmesinin de gündemde olduğunu belirtti.

Hackney bölgesinde suç oranlarının yüzde 30 azalma gösterdiği ancak İngiliz medyasında, Türk gençlerinin öldürülmesinin ardından, Hackney'in suç merkezi gibi gösterildiğini de ifade eden Goode, bu bölgenin daha güvenli ve yaşanılır olabilmesi için Türk basınından da yardım istedi.

Polis Şefi Goode , geçtiğimiz Aralık ayında, polis karakolunun karşısında öldürülen Kıbrıslı Türk David olayı ile ilgili olarak da, görgü tanıklarının ifade vermemelerinden ve bu nedenle sonuca ulaşamadıklarından yakındı.

Genelde her olay için görgü tanıklarının ifade verdiklerine dikkat çeken polis şefi, bu olayda ise olayı gören gençlerin korktuklarını, ailelerinin de çocuklarının ifade vermelerine engel olduklarını kaydetti.

Stoke Nevington'da öldürülen Türkler David Nowak ve Ethem Çelebi'nin cinayetlerinden birinin zanlısı olarak 2 kişinin tutuklandığını söyleyen Goode, bu tür olayları Ağır Suçlar departmanın takip ettiğini söyledi.

Sokaklarda yaşanan olayların artması ve tehlikeli bir hal alması üzerine, İngiliz polisiyle belediye yetkilileri işbirliği içinde yeni önlemler alarak, bu tür olayların önüne geçebilmek için polis merkezinde yeni bir birim kurdu.

(HU-İÖZ-İÖZ-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title