Haberler

İngiltere Büyükelçisi Muğlalı Oldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesinden Yazlık Ev Satın Alan İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Nıck Baid, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in İstifası Sonrası Başbakanlığa Atanan Eski Maliye Bakanı Gordon Brown Döneminde de Türkiye-ingiltere İlişkilerinin Artarak Devam Edeceğini Söyleyerek, Türkiye'nin Avrupa Birliği Üyeliğini Desteklediklerini Açıkladı.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak beldesinden yazlık ev satın alan İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Nıck Baid, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in istifası sonrası başbakanlığa atanan eski Maliye Bakanı Gordon Brown döneminde de Türkiye-İngiltere ilişkilerinin artarak devam edeceğini söyleyerek, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediklerini açıkladı.

İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Nick Baid, Muğla Valisi Temel Koçaklar'ı ziyaret etti. Ziyaretinin bir bölümünde Türkçe konuşan Büyükelçi Baid, "Muğla'da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Muğla doğal ve tarihi açıdan çok güzel bir merkez. İngiltere vatandaşları Muğla'yı çok seviyor. Muğla bölgesi, Türkiye-İngiltere ilişkileri açısından iyi bir fırsat ve şans. İki ülke arasındaki ilişkiler turizm kanalı ile daha da gelişecektir. Ben kendim de Bodrum Yalıkavak'ta bir yazlık ev aldım" dedi.

Türkiye'nin AB üyelik sürecini de değerlendiren Baid, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğini şiddetle destekliyoruz. Türkiye'nin üyeliği sadece Türkiye ve İngiltere açısından değil, bütün Avrupa ve dünya açısından da önemli. Türkiye'nin üyeliğinin Türkiye ve dünya için ekonomik, stratejik ve politik açıdan büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Türkiye büyük bir ekonomik güç. Aynı zamanda batı ile doğu arasında bir köprü konumunda. Başbakanımız Gordon Brown döneminde de iki ülke arasındaki ilişkilerin

artarak ve gelişerek devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Koçaklar ise, "Türkiye ile İngiltere arasında tarihe dayanan ilişkilerimiz var. Umuyorum bu ilişkiler artarak devam edecek. Sayın büyükelçiyi Muğla'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz dönem büyükelçi ile iyi ilişkiler içindeydik. Bu dönemde de bu ilişkilerin artarak devam edeceğini düşünüyorum. Muğla tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındıran bir il. Bu yüzden Muğla'yı 'yeryüzü cenneti' olarak tanımlıyoruz. Her yıl çok sayıda

İngiliz vatandaşını Muğla'da misafir ediyoruz. Geçen yıl Muğla ve çevresine 1 milyon 100 bin turist geldi. Muğla'ya gelen turistlerin hemen hemen yarısını İngiliz turistler oluşturuyor. Bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Koçaklar, ziyaretin anısına Büyükelçi Baid'e Muğla'yı tanıtan kitap, kahve takımı ve yöresel bakır işlemeciliği ürünü olan ibrik hediye ederken, Büyükelçi de Koçaklar'a İngiltere Kraliyet mücevherlerinin tanıtıldığı bir kitap hediye etti.

(BT-AT-FD-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title