Haberler

İnanç Merkezlerini Tanıtmak İçin 100 Kilometre Koştu

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ndeki Ashab-ı Kehf'den 100 kilometre uzaklıktaki Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Somuncu Baba Külliyesi'ne kadar koşan İbrahim Şahin, ultra maratonu başarıyla tamamladı.

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ndeki Ashab-ı Kehf'den 100 kilometre uzaklıktaki Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Somuncu Baba Külliyesi'ne kadar koşan İbrahim Şahin, ultra maratonu başarıyla tamamladı.

Yaklaşık 10 yıldır atletizmle ilgilenen ve daha önce de uzun mesafe koşan 48 yaşındaki Şahin, Afşin'den saat 06.00'da yola çıktı. Şahin, 9 saat 54 dakika süren koşusunun ardından Darende'deki Somuncu Baba Külliyesi'ne ulaştı.

Hiç durmadan 100 kilometreyi koşan Şahin, kendisine eşlik eden oğlu ve yakınlarının verdiği "su ve meyve" gibi ihtiyaçlarını da koşarken giderdi. Koşusunun bir kısmını sağanak altında geçiren Şahin, ıslanan formasının üstünü de koşarken değiştirdi.

Ayrıca, Şahin'e, koşusu sırasında 112 Acil Servis ekipleri ile güvenlik güçleri de eşlik etti.

Somuncu Baba Külliyesi'ne ulaştıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Şahin, çok mutlu olduğunu söyledi. Şahin, "Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Ashab-ı Kehf ve Somuncu Baba arasındaki birlikteliği sağlamış olduk. Amacım bu inanç yerlerini tanıtmaktır. Bu yerlerin yeterince tanıtamadığımızı düşünüyorum. Bunun yanında sporda çıtayı yükseltmek istedim. Çünkü spor barıştır, kardeşliktir" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Şanal, Darende'ye gelen Şahin'e plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Şahin Somuncu Baba Malatya Darende Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title