Haberler

İkv: "İlerleme Raporu Kıbrıs Sorununun Gölgesinde Kaldı"

İktisadi Kalkınma Vakfı, AB Komisyonu'nun 2006 Yılı Türkiye İlerleme Raporu'na İlişkin Yaptığı Açıklamada, Raporda Türkiye'nin Katılım Müzakerelerini Sürdüren Bir Aday Ülke Olduğu Gerçeğinin Tam Anlamıyla Yansıtılmadığını İfade Ederek, "Rapor, Maalesef Kıbrıs Sorunu Gölgesi Altında Kalmıştır" Yorumunda Bulundu.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), AB Komisyonu’nun 2006 yılı Türkiye İlerleme Raporu’nda Türkiye’nin reform sürecinde kat ettiği mesafenin ve katılım müzakerelerini sürdüren bir aday ülke olduğu gerçeğinin tam anlamıyla yansıtılmadığını belirterek, “Rapor, maalesef Kıbrıs sorunu gölgesi altında kalmıştır” yorumunu yaptı.

İKV’den yapılan yazılı açıklamada, raporda Türkiye’nin liman ve havaalanlarını Güney Kıbrıs bandıralı gemi ve uçaklara açmaması nedeniyle müzakerelerin kısmen askıya alınması ihtimalinin Aralık Zirvesi’ne ertelendiği hatırlatılarak, “Bu süre içinde Komisyon ve AB Başkanlığı’nın sorunun çözümüne yönelik çabaları son ana kadar sürdüreceği anlaşılmaktadır” denildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title